CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

27. 02. 2019

0 komentářů

Subjekty:

Saxo Bank oznámila finanční výsledky za rok 2018

 

Skupina Saxo Bank oznámila čistý zisk za rok 2018 ve výši 955,8 milionů DKK, což je rekordní výsledek skupiny představující 138% nárůst ve srovnání s rokem 2017. Kolaterální vklady klientů nadále rostly na 112,6 mld. DKK a provozní příjmy skupiny byly 2,8 mld. DKK, což představuje 8% pokles proti roku 2017. Současně rekordně vzrostl počet nových soukromých i institucionálních klientů. Skupina Saxo Bank nadále posiluje svou kapitálovou pozici s celkovým poměrem kapitálu ve výši 35 % na konci roku 2018 ve srovnání s 22,7 % na konci roku 2017, takže si udržuje bezpečnou rezervu.

Loading



 

Přehled klíčových údajů roku 2018:

  • Provozní výnosy: 2,8 mld. DKK (3,0 mld. DKK)
  • EBITDA (zisk): 1 408 mil. DKK (931,6 mil. DKK)
  • Čistý zisk: 955,8 mil. DKK (401,1 mil. DKK)
  • Kolaterální vklady klientů: 112,6 mld. DKK (103,6 mld. DKK)
  • Celkový kapitál: 5,6 mld. DKK (4,6 mld. DKK)

Generální ředitel a zakladatel Saxo Bank Kim Fournais k výsledkům řekl:

Rok 2018 byl pro Saxo Bank zásadní. Jsme velmi hrdí, že jsme mohli přivítat nové akcionáře Geely Holding Group a Sampo plc, kteří přinášejí pevné základy a vedení potřebné pro naše dlouhodobé plány. Představili jsme celou řadu nových produktů, platforem, služeb a lepších cen pro naše klienty, zejména dvě nové platformy SaxoTraderPRO a SaxoInvestor. To vše nám umožňuje poskytovat našim klientům špičkové služby, což vedlo k 67% nárůstu počtu nových soukromých klientů.

Díky silnější kapitálové základně máme pevnou pozici pro plánovanou akvizici společnosti BinckBank. BinckBank a Saxo Bank se navzájem vhodně doplňují a díky kombinaci společností mohou vytvořit skvělou nabídku pro všechny, protože klienti získají lepší produkty, ceny, platformy a služby, zaměstnanci budou mít větší příležitost ke kariérnímu růstu v rámci velké mezinárodní organizace, a navíc tím získáme potřebný rozsah.

REKLAMA

V roce 2018 provedla Saxo Bank poslední kroky k zeštíhlení byznysu a zaměření na klíčové oblasti obchodování a investic. V rámci této strategie jsme v roce 2018 úspěšně dokončili prodej Saxo Privatbank, plně licencované maloobchodní banky s pobočkami po celém Dánsku a Saxo Payments, poskytovatele infrastruktury pro mezinárodní platby online. V souladu s partnerskou strategií Saxo Bank budou obě společnosti nadále používat technologie a investiční strukturu Saxo Bank jako firemní klienti.

Dne 17. prosince minulého roku oznámili Saxo Bank a BinckBank dohodu o doporučené hotovostní nabídce za všechny akcie BinckBank. Saxo Bank a BinckBank předpokládají, že po nezbytných schváleních regulačních úřadů a akcionářů dojde k uzavření nabídky ve třetím čtvrtletí roku 2019.

Na výroční Valné hromadě 2019 byl do auditového výboru jmenován Lars Andreasen. Lars Andreasen během své více než dvacetileté kariéry pracoval v řadě vedoucích pozic v Danske Bank a je zkušeným manažerem ve finančním odvětví. Má titul MSc v oboru Business Administration a Auditing a je autorizovaným účetním v Dánsku.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *