CZK/€ 25.005 +0,04%

CZK/$ 23.223 +0,15%

CZK/£ 29.136 -0,14%

CZK/CHF 25.597 -0,09%

10. 07. 2012

0 komentářů

Finsko eurozónu opustit nechce. Citaci prý popletl redaktor

 


 

Agentura AFP, respektive redaktor, ministryni přisoudil slova, že Finsko zváží odchod z eurozóny, než aby platilo dluhy jiných zemí. Ministryně však tvrdí, že taková slova v rozhovoru nepronesla.

AFP také ale říká, že výroky ministryně lze také přetlumočit tak, že Finsko v eurozóně nemusí být za každou cenu. Nahrává tomu také postoj, jaký Finsko zaujímá ve vztahu k příspěvkům do záchranných fondů.

Přesně před rokem se Finsko ohradilo proti pomoci Řecku bez nějakých záruk. Tehdy pohrozilo,  že pokud Řecko žádné záruky neposkytne, Finsko zablokuje další finanční pomoc. K tomu však nakonec nedošlo, takže už tehdy možná výroky popletl nějaký redaktor.
Zdroj : ČTK

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Nejdůležitější body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

Letošní sjezd akcionářů Berkshire byl v poněkud utlumené náladě, protože se tentokrát pořádal po dlouhé době bez již zesnulého Charlieho Mungera. Na Buffettovi to bylo poznat. Ovšem i letošní sjezd nabízí investorům velmi cenné poznatky a vhledy do Buffettovi mysli, ohledně trhů a ekonomiky.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *