CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

28. 11. 2018

0 komentářů

První investici fondu ESPIRA získala vzdělávací společnost JK Education Ondřeje Kanii a otevřela si tím cestu do Evropy

 

Vstupem zkušených investorů získá JK Education nejen silného finančního partnera, ale především dlouholeté zkušenosti s řízením firem a manažerské zázemí pro další rozvoj svých soukromých škol American Academy v Praze a Brně a Pražského humanitního gymnázia.  Zároveň posílí postavení agentury, která ve střední Evropě zprostředkovává studium na kvalitních středních a vysokých školách po celém světě, zejména v USA, a která je největší agenturou ve svém oboru v regionu. 

Loading



 

Investiční tým společnosti ESPIRA Investments se o školství dlouhodobě zajímá, a proto velmi oceňuje, že si Ondřej Kania vybral jako partnera pro strategický růst právě ESPIRU, která dnes oznámila odkoupení 50% podílu druhého společníka, Tomáše Jízdného. Skupina JK Education má ambiciózní plány. Ověřila si rostoucí zájem rodičů o kvalitní vzdělání, které jejich děti vybaví nejenom znalostmi, ale také dovednostmi důležitými pro úspěšnou kariéru v mezinárodním měřítku. Cílem JK Education je připravit studenty na úspěšný život ve 21. století s výbornou znalostí cizích jazyků, vzbudit jejich zájem učit se, mít smysl pro samostatnost a odpovědnost, vést je ke kreativitě, komunikaci a práci v týmu.

Firma, která si vybudovala velmi dobré jméno v České republice, očekává udržení meziročního růstu počtu studentů o desítky procent jak u škol, které provozuje, tak u agentury, která posílá talentované studenty do škol po celém světě. Plánuje také otevřít další školu amerického stylu v Bratislavě.  S pomocí ESPIRA Investments bude moci nabídnout nové možnosti kvalitního vzdělání většímu počtu studentů u nás i ve střední Evropě. Na prestižní střední a vysoké školy v USA, Kanadě či Švýcarsku už teď vysílá stovky studentů z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska.

„Příběh a přístup Ondřeje Kanii mě nadchl. Výraz to nejde, nezná. Není zatížený minulostí českého školství, a přesto má o něm přehled. Ví, jak vypadá vzdělávání v USA, Švýcarsku a Finsku. Inspiroval se tam, když vytvářel osnovy pro své školy. Mohu říci, že své práci opravdu rozumí. Pro ESPIRA Investments je důležitý nadšený podnikatel se silnou vizí a dynamický růst skupiny v posledních letech.“ říká o Ondřeji Kaniovi Andrea Ferancová Bartoňová, zakládající partnerka ESPIRA Investments.

„Po pěti letech naší existence jsme dospěli do fáze, kdy bylo pro další růst firmy v evropském měřítku nutné vybrat si silného partnera, který nám s touto expanzí pomůže. Z mnoha možností jsme si vybrali ESPIRU, mimo jiné i kvůli společné filozofii v přístupu k podnikání. Je skvělé, že se mám o koho opřít, a že je to někdo, komu záleží na společnosti, stejně jako mně.  Jsem rád, že mohu kdykoliv zavolat a poradit se se zkušenými odborníky,“ komentuje svoje rozhodnutí Ondřej Kania, spolumajitel a výkonný ředitel JK Education.

REKLAMA

„Pro ESPIRA Investments je školství důležité téma. Vnímáme v něm silný potenciál růstu a přínos pro celou společnost. Když jsme zjistili, že ve vedení skupiny JK Education hrají významnou roli ženy, oslovilo nás to dvojnásob, protože je to v souladu se zaměřením našeho fondu,“ říká Emília Mamajová, zakládající partnerka ESPIRA Investments.

Výkonný ředitel Ondřej Kania k rozhodnutí Tomáše Jízdného, svého kolegy a spolužáka z dětství, dodal: „Chci Tomášovi jménem celé firmy moc poděkovat za jeho dlouhodobou spolupráci. Všichni mu přejeme hodně úspěchů jak v osobním životě, tak v jeho nových obchodních aktivitách.”

Obě strany se dohodly, že kupní cena nebude zveřejněna.

Tisková zpráva ESPIRA Investments

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *