CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

31. 10. 2018

0 komentářů

Akciové indexy mírně zkorigovaly ztráty z celého měsíce

 

Americké trhy vstoupily do poslední říjnové seance růstem o 1,2 %. Nejvíce se daří technologickému sektoru (+2,1 %), který podpořily i včera večer zveřejněné výsledky hospodaření společnosti Facebook. Její akcie zareagovaly růstem o 3,5 %. Lepší než očekávané údaje prezentovala i automobilka General Motors (+7,5 %). Pozitivní náladu podpořily i zveřejněné statistiky o počtu nově vytvořených pracovních míst v soukromém sektoru.

Loading



 

Evropský Stoxx 600 končí obchodování růstem o 1,5 %. I zde se daří informačním technologiím (+2,5 %), ale vedoucí příčku okupují energetické společnosti s růstem přes tři procenta. Naopak se nedaří defenzivním akciím, když maloobchodní řetězce ztrácejí více jak jedno procento a utility přicházejí o 0,9 %.

Pražský parket uzavřel se ziskem 1,6 %. V plusu uzavřely téměř všechny akcie. Nejvíce vzrostla kapitalizace mediální skupiny CETV (+3,3 %) a o pouhých šest setin předčila dnes druhou nejziskovější Erste Group. Stupeň vítězů s růstem o 2,2 % doplňuje Moneta. V celém říjnu si index PX pohoršil o 3,2 %.

MIROSLAV FRAYER, KOMERČNÍ BANKA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *