Čtvrtek 26. listopadu. Svátek má Artur.

Akciové indexy mírně zkorigovaly ztráty z celého měsíce

Investice 31.10.2018 | 18:59 0 Komentářů

Americké trhy vstoupily do poslední říjnové seance růstem o 1,2 %. Nejvíce se daří technologickému sektoru (+2,1 %), který podpořily i včera večer zveřejněné výsledky hospodaření společnosti Facebook. Její akcie zareagovaly růstem o 3,5 %. Lepší než očekávané údaje prezentovala i automobilka General Motors (+7,5 %). Pozitivní náladu podpořily i zveřejněné statistiky o počtu nově vytvořených pracovních míst v soukromém sektoru.

Evropský Stoxx 600 končí obchodování růstem o 1,5 %. I zde se daří informačním technologiím (+2,5 %), ale vedoucí příčku okupují energetické společnosti s růstem přes tři procenta. Naopak se nedaří defenzivním akciím, když maloobchodní řetězce ztrácejí více jak jedno procento a utility přicházejí o 0,9 %.

Pražský parket uzavřel se ziskem 1,6 %. V plusu uzavřely téměř všechny akcie. Nejvíce vzrostla kapitalizace mediální skupiny CETV (+3,3 %) a o pouhých šest setin předčila dnes druhou nejziskovější Erste Group. Stupeň vítězů s růstem o 2,2 % doplňuje Moneta. V celém říjnu si index PX pohoršil o 3,2 %.

MIROSLAV FRAYER, KOMERČNÍ BANKA