CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

05. 09. 2018

0 komentářů

Tržní hodnota Amazonu překonala bilionovou hranici

 

Amazon jako druhá americká firma po Applu překonala tržního hodnotu jednoho bilionu dolarů (22,3 bilionu korun). Největší internetový obchod na světě založil Jeff Bezos, který se stal díky Amazonu nejbohatším člověkem na světě.

Loading



 

Cena jedné akcie Amazonu se poprvé dostala za hranici 2 000 dolarů na konci srpna. Během včerejšího obchodování se akcie vyšplhaly až na 2 050,2677 dolaru, tržní ohodnocení společnosti tak dosáhlo jednoho bilionu dolarů.

Akcie Amazonu jen v letošním roce posílily o více než 70 procent, v meziročním srovnání se jejich cena navýšila více než dvojnásobně. Pro srovnání index S&P 500 si letos připsal osm procent a meziročně 16 procent.

Akciím Amazonu pomáhá v posledním roce především dceřiná společnost Amazon Web Services (AWS). Ta díky rostoucím nákupům přes internet a rozšiřující se technologii cloud přispěla k prudkému navýšení tržeb Amazonu.

„AWS představuje jak nejrychleji rostoucí, tak nejziskovější část firmy. A to je příčinou, proč hodnota společnosti přesáhla bilion dolarů. To by rozhodně nebylo možné, pokud by Amazon byl jen prodělečným e-shopem,“ uvedl podle agentury Bloomberg Tom Forte, analytik společnosti Davidson & Co.
Zdroj : ČTK

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *