CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

29. 08. 2018

0 komentářů

Venezuelané si budou moci koupit zlaté ingoty, ale dostanou jen certifikát

 

Vláda venezuelského prezidenta Nicoláse Maduroa oznámila, že začne obyvatelům prodávat zlaté ingoty. Venezuelanům by tyto zlaté kousky měly sloužit jako prostředek k ochraně úspor před enormní inflací, která Venezuelu trápí.

Loading



 

Problém je, že lidé přímo drahý kov nedostanou, jen certifikát o jeho vlastnictví. „Našli jsme recept na pokrok směrem k socialismu, rovnosti a rozvoji národních produkčních možností,“ citovala Madurův televizní projev agentura Bloomberg. K místním obyvatelům venezuelský prezident promluvil přímo z národní mincovny a oznámil jim záměr své vlády prodávat obyvatelům zlato.

Jsem připraven. Mám několik tisíc kousků zlata, aby si v něm lidé mohli spořit,“ tlumočil Madurova slova deník The Times. Jenže prezident následně upřesnil, že zájemci místo drahého kovu obdrží vlastnické certifikáty které budou zlatem kryté.

Země se zmítá v ekonomické krizi už od roku 2014. Nabízené kousky drahého kovu budou o hmotnosti 1,5 gramu nebo 2,5 gramu a jejich prodej začne 11. září. Drobné zlaté ingoty o velikosti nehtu mají pomoct ochránit úspory před enormní inflací, která by podle Mezinárodního měnového fondu mohla koncem roku překročit milion procent.
Zdroj : iDnes.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

nejhlubší pokles české ekonomiky

Čeká nás nejhlubší pokles české ekonomiky od roku 1993

Podle prognózy Komerční banky (KB) se česká ekonomika pomalu dostává z recese, kam ji uvrhla vládní opatření v boji proti šíření nemoci covid-19. V textu se dočteme, že navzdory zhoršující se epidemiologické situaci se bude ekonomický život pomalu ale jistě vracet. Dosažení úrovně z období před koronavirem […]

Text: Daniel Mareš

24. 08. 2020

Ekonomická krize se blíží

Ekonomická krize se blíží. Jak se na ni připravit?

Po koronavirové krizi očekávají experti krizi další – ekonomickou. Jak hluboká bude a zda půjde jen o recesi, nebo výraznější ekonomický propad, ukáže čas i naše připravenost. Důležité je diverzifikovat portfolio. A hodí se mít po ruce hotovost i zlato.

Text: Jana Poncarová

10. 06. 2020


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *