CZK/€ 25.005 +0,04%

CZK/$ 23.223 +0,15%

CZK/£ 29.136 -0,14%

CZK/CHF 25.597 -0,09%

27. 06. 2018

0 komentářů

Pražská burza je ve ztrátě jen kvůli dividendě ČEZ

 

Evropské trhy zakončují dnešní obchodování v ziscích. Hlavní index Stoxx 600 roste o 1,1 %. Daří se všem sektorům, které si připisují zisky v rozmezí 0,3 až 3 %. Nejlépe jsou na tom energetické společnosti a naopak nejmenší zisky zaznamenávají realitní developeři.

Loading



 

Akciové trhy v Americe trhy zahájily obchodní seanci růstem. Index S&P 500 získává 0,6 %, Dow Jones si připisuje 0,9 % hodnoty a technologický Nasdaq roste o 0,4 %. Stejně jako v Evropě, tak i zde rostou všechny sektory. Zisky se pohybují v rozsahu 0,4 až 2 %. Tomuto žebříčku kralují energetické společnosti a na chvostu se nacházejí firmy ze sektoru zdravotní péče.

Pražská burza dnes oslabila o 0,9 %. Tento pokles byl ale způsoben primárně tím, že se dnes akcie energetické společnosti ČEZ poprvé obchodovaly bez nároku na dividendu ve výší 33 CZK na akcii. ČEZ dnes zakončil obchodování 32 CZK (-5,7 %) pod včerejším uzavíracím kurzem, takže si ve skutečnosti připsal 1 CZK k dobru. Skutečným propadlíkem dnešního dne je tak operátor O2 se ztrátou 1,2 %. Na opačné straně spektra se nachází mediální skupina CME se ziskem 1,6 %, kterou následuje Komerční banka (+0,8 %). Dnešní zobchodovaný objem na pražské burze činil 0,5 mld. CZK, což je zhruba na úrovni dlouhodobého průměru.

JIŘÍ KOSTKA, KOMERČNÍ BANKA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Nejdůležitější body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

Letošní sjezd akcionářů Berkshire byl v poněkud utlumené náladě, protože se tentokrát pořádal po dlouhé době bez již zesnulého Charlieho Mungera. Na Buffettovi to bylo poznat. Ovšem i letošní sjezd nabízí investorům velmi cenné poznatky a vhledy do Buffettovi mysli, ohledně trhů a ekonomiky.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024

Komentář: Vyšší úrokové sazby nemusí být pro akcie ze své podstaty špatné

Očekávání několikanásobného snížení úrokových sazeb na začátku roku, podpořena obavami z deflace, ustoupila mírnějším prognózám, což vedlo k přehodnocení dynamiky trhu. Navzdory obavám z růstu úrokových sazeb nabízí zkušení investiční stratégové uklidňující výhled. Odborníci tvrdí, že by se investoři navzdory všeobecnému přesvědčení neměli obávat vyhlídek na růst […]

Text: Redakce

07. 05. 2024

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *