CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

27. 06. 2018

0 komentářů

Subjekty:

Valná hromada EFPA Europe, která se konala v červnu ve Vídni, zvolila členy nejužšího vedení. První místopředsedkyní se stala Marta Gellová, předsedkyně Rady Evropské asociace finančního plánování ČR

 

Marta Gellová, předsedkyně EFPA ČR, byla na valné hromadě Evropské asociace finančního plánování EFPA EU, zvolena první místopředsedkyní této organizace. Svůj mandát bude vykonávat 3 roky, a kromě jiného je jejím úkolem implementace nového strategického plánu GREATStrategy. Návrh realizace posoudí EFPA již na následujícím zasedání, které se uskuteční v Praze 25. září, kdy plán zavádění GREATStrategy projde procesem schvalování.

Loading



 

Volba Marty do užšího vedení EFPA EU je logickým krokem, kterým se zhodnocují její bohaté zkušenosti v oboru finančního poradenství i dlouhodobá aktivita na mezinárodním poli. Po ukončení studia na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a kurzu University of Cambridge působila v Radě Evropy ve Štrasburku a absolvovala praxi v právní kanceláři Simpson Courtis v anglickém Leedsu. Následně pracovala jako manažerka ve společnostech Rothmans of Pall Mall nebo Ford a věnovala se oblasti projektového managementu CRM.

V letech 2002-2004 vykonávala funkci předsedkyně představenstva a generální ředitelky I.P. banky.
V roce 2005 se stala členkou představenstva Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky (AFIZ), od roku 2017 je místopředsedkyní představenstva tohoto profesního sdružení.

V letech 2006 až 2014 byla členkou Board of Directors Evropské federace finančních zprostředkovatelů a poradců (FECIF), od roku 2014 je pak členkou poradenské komise této instituce.

V roce 2010 založila českou pobočku Rady Evropské asociace finančního plánování ČR (EFPA ČR) s cílem zavést v ČR evropské standardy pro finanční poradenství, akreditované zkoušky a certifikaci. Zároveň je předsedkyní a členkou Board of Directors EFPA EU.

REKLAMA

Marta Gellová (*1969) byla členkou 2 poradních orgánů vlády ČR. (PES a NERV-Penzijní reforma). Byla členkou několika profesních skupin v oblasti legislativy finančního trhu ČR i EU, Národní strategie finančního vzdělávání ČR a profesních i etických standardů v oblasti finančního poradenství. V roce 2012 získala ocenění LIGS Awards v oblasti dalšího profesního vzdělávání, stala se členkou Vědecké rady a následně i Board of Trustees LIGS University. Během své profesní kariéry rovněž pracovala jako poradkyně generálního ředitele České pojišťovny nebo jako členka Executive Board CIFA (Foundation of Independent Financial Advisors) se sídlem v Ženevě, jež má poradní status ECOSOC OSN.

Hovoří anglicky, rusky a italsky, má jednoho syna a ve volném čase se věnuje cestování a cvičení jógy.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

FINfest EFPA

Nejpalčivější investiční témata na konferenci FINfest EFPA

Největší finanční a realitní festival FINfest EFPA finišuje program. 20. listopadu 2019 se v pražském konferenčním centru hotelu Clarion mohou návštěvníci těšit na 10 sálů s programem, ve kterém vystoupí téměř sto řečníků z oblasti financí a realit. Významná část programu bude věnována investicím! Čemu konkrétně?

Text: Redakce

01. 10. 2019

Marta Gellová - EFPA

Marta Gellová: Zkoušky odborné způsobilosti získávají jednotný tvar

„Sektor je dnes zahlcen zprostředkovateli, kteří zprostředkují jeden nebo dva produkty za půl roku nebo za rok,“ říká Marta Gellová, prezidentka EFPA ČR, a dodává: „Všechny kroky legislativy vedou k tomu, aby v oboru zůstali pouze ti, kteří se finančnímu zprostředkování a poradenství chtějí věnovat na plný úvazek.“

Text: Petr Zámečník

20. 02. 2018


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *