CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

17. 05. 2018

0 komentářů

Subjekty:

UNIQA loni rozeslala téměř 1,5 milionu varovných SMS před blížící se nepřízní počasí

 

Během roku 2017 obdrželi klienti UNIQA pojišťovny celkem 1,416 milionu varovných SMS zpráv s informací o blížícím se extrémním výkyvu počasí s přesností pro jejich konkrétní PSČ. V servisu MeteoUNIQA bylo registrováno na 70.000 zákazníků; každý z nich tak během roku obdržel průměrně dvacet preventivních výstrah. Nejčastější nepohodou, na niž MeteoUNIQA upozorňovala, byly silný vítr a letní bouřky.

Loading



 

MeteoUNIQA začala pro zákazníky majetkového pojištění a obce fungovat v roce 2009. Reagovala na vývoj, kdy registrujeme častější náhlé lokální výkyvy počasí, které mohou mít za následek velké materiální ztráty a někdy i újmu na zdraví lidí. Servis MeteoUNIQA dokáže s předstihem informovat o blížících se vichřicích s rychlostí větru nad 100 km/h, bouřkách spojených se silným deštěm a/nebo krupobitím, intenzivních přívalových deštích od 30 mm za 6, 12 a 24 hodin, novém sněžení nad 5 cm během 6, 12 a 24 hodin a o namrzajícím dešti.

Zprávy mohou v případě jasnějšího vývoje počasí dorazit s předstihem jednoho dne nebo několika hodin, v případě náhlého obratu ve vývoji ale třeba i jen desítky minut před vypuknutím nepohody. Vždy má však klient alespoň minimální náskok, aby mohl přeplánovat svůj program, připravit své zázemí a vyhnout se škodám.

Sami meteorologové připouštějí v poslední době obtíže při předpovídání počasí, které se vyvíjí zcela nevyzpytatelně, čímž snižuje spolehlivost prognóz. Služba MeteoUNIQA funguje na základě monitoringu vývoje počasí v nepřetržitém provozu.

Díky komunikaci přes e-mail nebo SMS může být varování vysláno kdykoli v okamžiku vyhodnocení rizika s potřebným předstihem pro jakoukoli lokalitu. Uživatelé oceňují, že dostávají časově a místně zcela přesné údaje pro jejich konkrétní bydliště nebo třeba PSČ rekreačního objektu, které obecnější meteorologické předpovědi nemohou pokrýt.

REKLAMA

Loni z hlediska druhu nepohody dominovaly silný vítr (hlavně v říjnu – vichřice Herwart, ale i v lednu 2017) a letní bouřky se silnými přívalovými dešti (červen až srpen 2017). Tyto události „zavinily“ téměř polovinu všech výstrah během roku. Zatímco nás ve srovnání s rokem 2016 více trápily vichřice, méně bylo přívalových dešťů a náledí. I bouřek bylo bezmála o pětinu méně než v roce 2016. Nejvíce varování doručila MeteoUNIQA loni v lednu. Meziročně dostali klienti UNIQA celkem o 17 % varovných zpráv méně, protože se počasí poněkud umoudřilo.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozhovor: Pojišťovna má vyřešit problém, ne jen zaplatit škodu

Skutečnou hrozbou pro pojišťovny nejsou klimatické změny ani technologické firmy, které by si rády ukrojily díl trhu, ale to, jak rychle se dokáží pojišťovny přizpůsobit změnám a nepodcenit žádný aspekt, který na ně může dopadnout. V rozhovoru to uvedl prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Text: Redakce

24. 04. 2024

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *