CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

19. 04. 2018

0 komentářů

Cestovní pojištění jen s připojištěním odpovědnosti

 

Připojištění odpovědnosti v rámci cestovního pojištění pro klienty ERGO pojišťovny nabývá na významu. Jak vyplývá z jejích statistik, právě tato položka zaznamenala za poslední zimní sezonu největší nárůst v objemu pojistného plnění. Celkový počet škod z cestovního pojištění se přitom meziročně téměř nezměnil.

Loading



 

Ačkoliv objemem samozřejmě u cestovního pojištění zůstávají největší položkou vyplácené škody z léčebných výloh následkem nemocí nebo úrazů, letos největší nárůst škod v zimní sezoně ERGO pojišťovna zaznamenala z připojištění odpovědnosti. Konkrétně s  meziročním navýšením o 65 %.  Poměr hlášených škod z nemocí a úrazů přitom zůstal téměř identický se stejným obdobím loňského roku. Vzhledem k zimnímu období bylo tradičně množství úrazů hlášeno především z lyžařských středisek, což letos tvoří více než třetinu všech případů.

Zatímco celkový počet škod byl v ERGO pojišťovně skoro stejný, objem pojistného plnění vzrostl tentokrát téměř o třetinu a průměrná výše jedné škody pak o více než čtvrtinu. To odpovídá trendu rostoucích nákladů za zdravotní péči v zahraničí i nárokům klientů na kvalitní péči.

Že se rozhodně nevyplatí zapomínat na uzavření cestovního pojištění, ukazuje například největší škoda, kterou ERGO pojišťovna za poslední zimní období eviduje. Náklady na nutnou operaci po zranění se v tomto případě podle předběžných odhadů vyšplhají až na cca 1,25 milionu korun. To je rozhodně částka, s níž nikdo v domácím rozpočtu nepočítá. A nejedná se přitom o žádný úraz při sportu či adrenalinových aktivitách, ale o zdánlivě „obyčejný“ pád ze schodů.

Naopak u zmíněného připojištění odpovědnosti docházelo k méně dramatickým případům a mezi typické škody tak patří například rozbité zrcadlo či jiné poškozené vybavení v hotelovém pokoji nebo třeba ztráta klíčů od ubytovacího zařízení.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozhovor: Pojišťovna má vyřešit problém, ne jen zaplatit škodu

Skutečnou hrozbou pro pojišťovny nejsou klimatické změny ani technologické firmy, které by si rády ukrojily díl trhu, ale to, jak rychle se dokáží pojišťovny přizpůsobit změnám a nepodcenit žádný aspekt, který na ně může dopadnout. V rozhovoru to uvedl prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Text: Redakce

24. 04. 2024

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *