CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

16. 04. 2018

0 komentářů

Subjekty:

Opatrné komentáře managementu amerických bank trhy nepřesvědčily

 


 

  • Zhruba za měsíc rozhodne bulharský regulátor o odejmutí / neodejmutí licence společnosti ČEZ Electro Bulgaria.
  • Dnes se akcie Komerční banky obchodují naposledy s nárokem na dividendu ve výši 47 CZK na akcii.
  • Evropské akcie na počátku týdne zřejmě mírně porostou.
  • Začátek nového týdne přinese důležité statistiky o maloobchodních tržbách ve Spojených státech. V jeho dalším průběhu budou zajímavé údaje o průmyslové výrobě a některých datech z trhu nemovitostí. Starý kontinent dnes a prakticky ani v celém týdnu nic zásadního nenabízí, za zmínku jen stojí německý předstihový ZEW index.
  • Výsledky hospodaření zveřejní americký Netflix nebo Bank of America.
  • Société Générale zvýšila doporučení pro akcie britského maloobchodního řetězce Tesco na Držet.

Obchodování na zámořských trzích

Americký index S&P 500 v pátek ztratil 0,3 %, za celý týden si však polepšil o dvě procenta. Rozšíření dalších zisků vystavily stopku finanční tituly, které během páteční seance oslabily o více jak 1,5 %. Přestože výsledky za první kvartál letošního roku bank JPMorgan Chase a Citigroup překonaly očekávání, komentáře managementu včetně další instituce Wells Fargo byly ohledně úvěrových aktivit velmi opatrné.

Během víkendu se pozornost uchylovala k vojenským atakům Spojených států v Sýrii a možným odvetám Ruska. Prezident Vladimir Putin útoky odsoudil, nicméně z jeho úst nezazněla potřeba odplaty, což se promítlo na růstu futures kontraktů na americké akciové indexy.

Asijské trhy na počátku nového týdne společnou řeč nenašly, a tak mezi rostoucími indexy můžeme nalézt japonské, jihokorejské či australské, které přidávají do půl procenta, naopak akcie obchodované v Hongkongu či na čínských pevninských burzách přicházejí o více jak 1,5 %. V červeném končí obchodování i indické tituly se ztrátami okolo 0,2 %.

Makroekonomický kalendář s výjimkou dnešních amerických maloobchodních tržeb je v tomto týdnu spíše nezajímavý. Pro trhy tak bude důležitá výsledková sezóna, a to zejména z toho pohledu, zda se budou v USA naplňovat optimistická očekávání, která ukazují na růst ziskovosti o více jak 18 % a tržeb o téměř 7,5 %. Geopolotická situace bude na trzích přemrštěný apetit k nákupům rizikových instrumentů limitovat.

ČEZ

Bulharský energetický regulátor zhruba za měsíc rozhodne o tom, zda odejme licenci prodejní společnosti ČEZ Electro Bulgaria. Řízení trvá již od roku 2014, když jeho součástí byly i další dva distributoři energií v zemi, rakouská EVN a česká Energo-Pro, a týkalo se porušení licence tím, že zadrželi finanční prostředky dlužníkům, kterým byla i státní společnost NEK. Obě dvě zmíněné firmy si licence na základě dřívějšího rozhodnutí regulátora udržely.

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *