CZK/€ 25.025 -0,26%

CZK/$ 23.283 -0,71%

CZK/£ 29.238 -0,34%

CZK/CHF 25.669 -0,18%

22. 03. 2018

0 komentářů

Subjekty:

Škola investování 2018 otevírá své brány

 

Česká Fio banka pořádá investiční projekt s názvem Škola investování. Veřejnosti nabídne 34 seminářů, které se věnují základům online obchodování, zahraničním burzám i náročnějším tématům pro pokročilé investory. Semináře se konají po celém Česku, účast i registrace je pro všechny zájemce zdarma.

Loading



 

Fio banka ve spolupráci s českou s burzou RM-SYSTÉM připravila 28. semestr Školy investování. Tento jedinečný projekt, který se od dubna do poloviny června uskuteční v mnoha městech v České republice, seznamuje širokou veřejnost s fungováním kapitálových trhů. Zájemci si mohou vybrat ze tří různých tematických okruhů. V prvním se seznámí se základními investičními pojmy a získají vhled do světa cenných papírů. Druhé téma přináší detailnější pohled na zahraniční burzy.

Třetí je určeno především zkušenějším investorům, kteří se zajímají o spekulace na pokles cen akcií, obchodování na úvěr nebo s futures kontrakty. Semináře jsou doplněny interaktivními ukázkami nákupu a prodeje cenných papírů. Škola investování má během jara naplánováno 34 seminářů, kterých se může zúčastnit úplně každý. Stačí se pouze bezplatně registrovat na webových stránkách banky, vybrat si téma, termín a konkrétní město.

„Již čtrnáct let jsme neodmyslitelně spjatí s tím, že učíme veřejnost investovat na burze. Představujeme výhody i úskalí burz, možnosti i rizika, se kterými se během online obchodování mohou investoři setkat. Je pak jen na nich, jestli znalosti využijí, a pro jakou formu investování se rozhodnou. To necháváme na nich. Na nás je edukace. Smysl našeho konání nám každoročně potvrzují plné kapacity seminářů i to, že mnoho účastníků postupně projde všemi tematickými okruhy a často se opakovaně vrací. Škola investování je skutečně ojedinělý projekt, který nemá v tuzemsku obdoby, a my se budeme snažit ho pořádat i v budoucnu,“ komentuje její zahájení Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

 

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Amundi: Scénáře a prognózy výnosů aktiv pro příští desetiletí

V příštích deseti letech by mohlo dojít k vyššímu růstu a nižší inflaci v porovnání s dlouhodobými prognózami Amundi z roku 2023, a to díky zvýšené produktivitě v důsledku implementace umělé inteligence. Zpoždění přijímaných kroků v oblasti klimatu naopak zvýší rizika a povede k vyšším ekonomickým nákladům v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Komentář: Evropu ESG oslabuje, těží z toho americké akcie i banky

Evropské akcie se letos ocitly v historicky rekordní slevě vůči těm americkým. Vyplývá to ze srovnání poměrového ukazatele vyhlížené tržní ceny akcie a čistého zisku na akcii na horizontu dalších dvanácti měsíců. V potaz jsou přitom vzaty všechny klíčové akciové tituly jak ve Spojených státech, tak v Evropě.

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

29. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *