CZK/€ 25.145 -0,12%

CZK/$ 23.453 -0,12%

CZK/£ 29.417 -0,12%

CZK/CHF 25.692 -0,24%

20. 02. 2018

0 komentářů

Bitcoin se oklepal a míří nahoru

 

Za poslední dva týdny se cena nejrozšířenější kryptoměny zvýšila o více než tři čtvrtiny na 11 tisíc dolarů. Bitcoin se 6. února propadl na tříměsíční minimum, ale pak začal sílit.

Loading



 

Bitcoin nemá žádnou fundamentální hodnotu a jeho cena je odvozena jen od důvěry lidí. Na aktuálním vývoji je patrné, že se důvěra postupně vytrácí a cena bitcoinu padá doslova volným pádem,“ napsal před dvěma týdny například hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Jenže za 14 dní je všechno jinak, bitcoin už v pátek odpoledne překonal hranici 11 tisíc dolarů. K růstu mu také pomohla zpráva o neznámém obchodníkovi, který mezi 9. a 12. únorem nakoupil bitcoiny celkem za 400 milionů dolarů (8,2 miliardy korun).

Někdo to může vnímat tak, že se bitcoin vrací tam, kde byl v minulosti. Ale je třeba si uvědomit, že ještě 17. prosince byla cena 20 tisíc dolarů. Tehdy se skutečně jednalo o bublinu, která byla mimo jiné motivovaná až masáží některých médií. Poté co bublina praskla, pád o 70 procent totiž nelze nazvat jinak, se trh položil. Teď už jsme ve fázi dalšího vývoje,“ říká nyní Křeček.

Na trhu s kryptoměnami je podle něj všechen vývoj oproti standardním kapitálovým trhům zrychlený, i oklepání se z pádu proto proběhlo rychle.

REKLAMA

Teprve se ukáže, zda se bitcoin vrátí zpět na prosincových dvacet tisíc dolarů. Záleží také na tom, nakolik se naplní obavy investorů z regulace kryptoměn. „Jsou investoři, kteří spekulují na další růst, reálná hodnota bitcoinu i dalších virtuálních měn je ale významně nižší než stávající tržní cena. Je možné, že cena bude kolísat nejen nahoru, jako v posledních dnech, ale opět také směrem dolů,“ řekl Křeček.
Zdroj : iHNed.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Vyplatí se prodávat akcie v květnu podle známého přísloví?

‘Sell in May and go away’ je jedno z nejznámějších přísloví ve finančním světě a podle analýzy investiční platformy eToro je toto rčení dobře podloženo historickými údaji. Společnost prozkoumala měsíční výnosy cen 15 největších světových akciových indexů za posledních 50 let, aby otestovala, zda se akcie v […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Diverzifikaci portfolia pomocí FX. Proč a jak na to?

Nejdůležitější investiční strategií je diverzifikace. Devizové prostředky (FX) jsou sice v tomto ohledu často podceňovány, mohou však pomoci zvýšit stabilitu portfolia i rizikově vážené výnosy. FX mohou prohloubit diverzifikaci tím, že sníží přílišnou expozici vůči domácí měně, umožní správu závazků v cizích měnách, budou generovat pasivní příjem, případně nabídnou […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *