CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/$ 23.448 -0,02%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

23. 01. 2018

0 komentářů

Subjekty:

Sníh, ledovka, nízké teploty? S asistenčními službami Allianz vás v zimě nic nezaskočí

 

Sednete si do auta, otočíte klíčkem v zapalování a nic. Vybitou baterii má v zimních měsících nejčastěji na svědomí právě chladné počasí. Problémy se však vyskytují například i s dobíjením, píchlou pneumatikou či nedobrzděním na zledovatělé vozovce. A to jsou chvíle, kdy se řidiči nejvíce obracejí na asistenční službu. Jenom koncem roku 2017 ji u Allianz využilo okolo šesti tisíc řidičů.

Loading



 

„Během zimní sezóny se klienti nejčastěji potýkají s vybitou autobaterií či píchlou pneumatikou, což většinou asistenční služba vyřeší na místě. Nevyhnou se jim ale ani problémy s alternátorem, motorem, zamrzlým palivem nebo dopravní nehody, což už na místě vyřešit nelze,“ popisuje metodik pojištění Allianz pojišťovny Josef Šrut.

Drtivá většina vozidel tak musí být odtažena do servisu. A to něco stojí. Základní pomoc je zahrnuta u povinného ručení do výše 3 tisíc korun. Pokud má řidič navíc i havarijní pojištění, celkově mu asistence kryje služby až do výše 6 tisíc.

„Tři tisíce je sice velký limit, když se vám však něco stane, musíte počítat s tím, že zaplatíte i výjezd asistenční služby. A nikdy nevíte, jestli se něco nepřihodí například na dálnici v rakouských Alpách. Pokud pak sečtete všechny výdaje – výjezd asistence, opravu na místě či odtah, budete ve větším klidu, když si asistenci ještě o trochu navýšíte,“ doporučuje Josef Šrut.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozhovor: Pojišťovna má vyřešit problém, ne jen zaplatit škodu

Skutečnou hrozbou pro pojišťovny nejsou klimatické změny ani technologické firmy, které by si rády ukrojily díl trhu, ale to, jak rychle se dokáží pojišťovny přizpůsobit změnám a nepodcenit žádný aspekt, který na ně může dopadnout. V rozhovoru to uvedl prezident České asociace pojišťoven Martin Diviš.

Text: Redakce

24. 04. 2024

Kalkulačka pro výpočet orientační pojistné hodnoty – snížení rizika podpojištění

V roce 2023 Česká asociace pojišťoven (ČAP) představila nový standard pro výpočet pojistné hodnoty nemovitostí, zaměřený především na rodinné domy. Cílem tohoto standardu je minimalizovat riziko podpojištění. V rámci tohoto úsilí byla vytvořena kalkulačka pro orientační hodnotu pojistného, dostupná na webových stránkách ČAP. Tato kalkulačka umožňuje zadat […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

27. 03. 2024

Jaké sankce hrozí při nedodržení povinností v rámci daňového přiznání?

Stále platí, že nejvíc lidí podává přiznání k dani z příjmu fyzických osob až poslední týden v březnu. Proto Finanční správa od pondělí 25. března do úterý 2. dubna letos prodlužuje úřední hodiny podatelen všech finančních úřadů. Finanční úřady budou otevřené od 8 do 17 hodin. Neplatí to však pro […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *