CZK/€ 25.175 +0,04%

CZK/$ 23.482 +0,00%

CZK/£ 29.451 +0,26%

CZK/CHF 25.753 +0,09%

29. 08. 2017

0 komentářů

Cena zlata je na ročním maximu a ještě poroste

 

Cena zlata se dnes vyšplhala na své roční maximum 1 324 dolarů za unci. Od začátku roku vzrostla již o 15 procent. Příští rok by cena zlata měla překonat hranici 1 500 dolarů za unci.

Loading



 

„Proto bych ještě nedoporučoval prodávat, ale spíše nakupovat. Momentálně tlačí cenu nahoru dlouhodobě oslabující dolar, znehodnocování papírových měn ze strany centrálních bank a také nejistota na korejském poloostrově,“ uvedl obchodní ředitel Golden Gate CZ Pavel Ryba.

Vypálení severokorejské rakety přes Japonsko srazilo evropské akcie na šestiměsíční minimum. „Zlato je považováno za bezpečný přístav v době krizí. Při investování do zlata se příliš nevyplatí krátkodobé spekulace, ale spíše dlouhodobé průměrování ceny, například prostřednictvím spoření do zlata. Mnozí lidé chtějí investovat do zlata či stříbra, ale bojí se, že nakoupí v nevhodnou chvíli za příliš vysokou cenu. Zkušenosti i statistické výzkumy ukazují, že pokusy o podobné načasování vedou v průměru k horším výsledkům než strategie pravidelného spoření. Díky němu jde cenu průměrovat a nakupovat velmi efektivně,“ dodal Pavel Ryba.
Zdroj : Golden Gate CZ

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz

 


Související články

Rozdělený dluhopisový trh

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024

Generační rozdíly v investování. Více než 30 % mladých lidí si aktivně spoří na důchod už teď

Každá generace je definována vlastní perspektivou, která vznikla v důsledku generačního historického kontextu a společenských vlivů. Pokud jde o peníze a investice, každá z nich má své zakořeněné investiční postoje, které reflektují ekonomické podmínky, technologický pokrok a celkovou kulturní vyspělost dané doby. Podívejte se blíže na investiční […]

Text: Redakce

Foto: Shutterstock

26. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *