Pondělí 28. září. Svátek má Václav.

Zaměstnanci skupiny AXA opět stavěli kavárnu POTMĚ

Banky AXA Bank 04.06.2012 | 16:31 0 Komentářů

Zaměstnanci finanční skupiny AXA v letošním roce již popáté pomáhali s výstavbou kavárny POTMĚ na Ovocném trhu v Praze. Stavba byla zahájena ve čtvrtek 31. května a dokončena o den později. Zaměstnanci skupiny AXA budou kromě výstavby zajišťovat doprovody pro zrakově postiženou obsluhu kavárny. Samotná kavárna bude otevřena od 6. do 21. června 2012.

„Jsme rádi, že se naši zaměstnanci opět s nadšením zapojili do výstavby kavárny POTMĚ. Je potěšující, že se každoročně vrací ti, kteří si pomoc vyzkoušeli již dříve a přicházejí i noví dobrovolníci. Je to dobrý signál i do budoucna,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace skupiny AXA.

Kavárna POTMĚ umožňuje svým návštěvníkům zažít pocity zrakově postižených a vyzkoušet si, jak je těžké se bez zraku orientovat v neznámém prostoru. Naopak nevidomý personál se v kavárně pohybuje velmi obratně a zkušeně. Kavárna je nedílnou součástí projektu Světluška, jehož je AXA generálním partnerem.

Slavnostní otevření kavárny proběhne 6. června od 13:00 za účasti Jiřiny Bohdalové, Simony Stašové a partnerky projektu Anety Langerové. Kavárna POTMĚ svým návštěvníkům nabídne také řadu dalších doprovodných akcí, mezi nimi například ukázku výcviku vodících psů, která proběhne 11. června od 17:00, nebo vystoupení Ivana Hlase na střeše kavárny ve středu 13. června od 17:00.

Světluška

Cílem projektu Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu je pomoci zrakově postiženým k jejich úplnému začlenění do společnosti. AXA jako generální partner tomuto projektu v uplynulém roce věnovala 4 miliony korun, přičemž během šesti let spolupráce tato částka přesáhla 14 milionů korun. Vedle hlavního finančního daru přispěli více než 20 tisíci korunami také zaměstnanci či klienti skupiny AXA, kteří se zúčastnili sbírky do kasiček umístěných na pobočkách AXA po České republice.