Neděle 18. srpna. Svátek má Helena.

Wüstenrot: ještě lepší sazby termínovaných vkladů

Wüstenrot má dobrou zprávu pro všechny zájemce o termínované vklady. Od dnešního dne zvyšuje úrokové sazby termínovaných vkladů až o 0,5 procentního bodu jak pro občany, tak pro bytová družstva a sdružení vlastníků.

„Vnímáme rostoucí poptávku klientů po krátkodobých depozitech, proto jsme výrazně zvýšili sazby zejména u termínovaného vkladu na 1 rok, který nabízí sazbu 1,4 %,“ říká Pavel Hejzlar, produktový manažer finanční skupiny Wüstenrot, a upřesňuje: „Před rokem činil úrok na jednoletém vkladu
0,5 %.“

Pro fyzické osoby se největšího navýšení dočkal jednoletý termínovaný vklad, který nové přinese výnos 1,40 % ročně místo dosavadních 0,90 % ročně. Lepší zhodnocení mají od 15. dubna také vklady na dva, tři a čtyři roky. Stejné zvýšení sazeb připravil Wüstenrot také pro bytová družstva a sdružení vlastníků jednotek.

Přehled nových sazeb

V tabulce níže uvádíme nové sazby u jednorázového termínovaného vkladu ProZisk  pro fyzické osoby od 1 roku do 5 let dle volby klienta.

Jednorázový termínovaný vklad Úrokové sazby v % p. a.
Doba vkladu Současná sazba Sazba od 15. 4. 2019
1 rok 0,90 1,40
2 roky 1,20 1,45
3 roky 1,40 1,50
4 roky 1,50 1,60
5 let 1,70 1,70

V tabulce níže uvádíme nové sazby u jednorázového termínovaného vkladu ProZisk pro bytová družstva a SVJ od 3 měsíců do 5 let dle volby klienta.

Revolvingový a jednorázový termínovaný vklad Úrokové sazby v % p. a.
Doba vkladu Současná sazba Sazba od 15. 4. 2019
3 měsíce 0,50 0,50
6 měsíců 0,60 0,60
9 měsíců 0,70 0,70