Sobota 24. července. Svátek má Kristýna.

Vídeňští odborníci zdarma ocení mince všem zájemcům

Investice 05.03.2020 | 11:47 0 Komentářů

PRAHA, 5. března 2020 – Numismatičtí experti ocení zdarma jakékoli mince, které zájemci přinesou v pátek do Obecního domu. Renomovaní odborníci z přední vídeňské numismatické společnosti Schoeller Münzhandel budou oceňovat nejen speciální sbírky, ale i třeba jednotlivé mince po babičce či dárky k výročí.

„Chceme tímto krokem zahájit novou tradici a podobnou akci opakovat každý měsíc. Bezplatné určení hodnoty mincí na světovém trhu bude probíhat mezi 10. a 15. hodinou – a zaručujeme komunikaci v českém jazyce,“vysvětlil předseda představenstva Pražské mincovny Pavel Trtík. „Samozřejmě, pokud má zájemce k ocenění 10 a více mincí, doporučujeme si čas předem zarezervovat. Očekávám vzhledem k dosud unikátní příležitosti vysokou návštěvnost,“ doporučil Trtík.

Reálnou hodnotu mincí popíší Ladislav Krecek a Alexander Schwab-Trau, zaměstnanci předního vídeňského numismatického domu Schoeller Münzhandel. Nejde primárně o komerční společnost, vlastníkem domu je rakouská centrální banka Oesterreichische Nationalbank.

„Vše bude probíhat v českém jazyce. Například Ladislav Křeček je rodákem ze Znojma, který emigroval v roce 1968 s rodiči do Vídně. Profesně se oceňováním mincí zabývá už od roku 1980,“ shrnul Pavel Trtík, zástupce Pražské mincovny.

Kdy: pátek 6. března 2020

Čas: 10–15 hodin

Kde: Obecní dům, náměstí Republiky 5. Vchod od Prašné brány, prodejna Pražské mincovny

Více informací:      www.zlate-mince.cz/oceneni-minci.htm