CZK/€ 25.155 -0,32%

16. 07. 2021

1 komentář

UniCredit vyhrává v rámci Evropy v soutěži Euromoney Awards

Přední evropský časopis o podnikání a financích vyhlásil UniCredit nejlepší bankou v oblasti transakčních služeb v západní Evropě a nejlepší bankou v oblasti poradenství ve střední a východní Evropě.

V rámci soutěže „Euromoney Ocenění za výjimečnost 2021“ (Awards for Excellence) se UniCredit stala nejlepší bankou v západní Evropě v oblasti transakčních služeb a zároveň nejlepší bankou ve střední a východní Evropě v oblasti poradenství. Tato vítězství jsou součástí souboru ocenění, který zahrnuje i titul Nejlepší banka v Bosně a Hercegovině.

„Velmi nás těší, že jsme získali tato ocenění, která jsou dalším uznáním naší neustálé tvrdé práce a úsilí,“ uvedl Andrea Orcel, generální ředitel společnosti UniCredit. „Stejně jako kdykoliv jindy, i nyní jsou pro nás klienti středobodem naší práce. Děkujeme klientům za jejich důvěru a loajalitu a současně děkujeme i našim týmům, které jim pomáhaly prostřednictvím nejrůznějších nástrojů – od transakčních bankovních služeb pro zpřísnění každodenních operací až po důvěryhodné poradenství při získávání kapitálu a potřeby financování.“

Oceněním za nejlepší banku v oblasti poradenství ve střední a východní Evropě si UniCredit ještě více upevňuje své vedoucí postavení v regionu, přičemž časopis Euromoney uvedl: „UniCredit opět využila svou regionální síť, sektorový přístup a pečlivé umístnění na trhu, aby dosáhla největšího počtu oznámených transakcí za 12 měsíců do 31. března 2021. Odborné znalosti UniCredit v různých odvětvích se tak výrazně projevily,“ a zdůraznil transakce zejména v oblastech finančních institucí, infrastruktury, obnovitelných zdrojů energie a technologií.

Ocenění Západoevropská banka pro transakční bankovnictví je součástí rostoucího uznání služeb UniCredit v této oblasti, přičemž Euromoney konstatuje, že se banka stala předním poskytovatelem důležitých produktů řízení hotovosti – jako jsou virtuální účty, a zároveň chválí i další špičkové služby, jako je kontrola IBAN a vysokorychlostní mezinárodní platby.

To vše se odrazilo i v úspěších banky při udělování těchto ocenění. V posledních letech banka neustále získává některé z nejprestižnějších dostupných ocenění, včetně ocenění Nejlepší transakční banka v západní Evropě v roce 2019, Nejlepší banka pro financování dodavatelského řetězce v roce 2020 a Nejlepší banka pro transakční služby ve střední a východní Evropě podle Euromoney v roce 2020.

Kromě toho získala UniCredit v průzkumu Euromoney FX 2021 uznání v několika samostatných kategoriích – Nejlepší v oblasti služeb ve střední a východní Evropě, na Blízkém východě a v Africe (CEEMEA). UniCredit se již druhým rokem za sebou umístila na prvním místě v průzkumu a získala prvenství jako nejlepší poskytovatel služeb pro střední a východní Evropu, Blízký východ a Afriku (CEEMEA) v následujících kategoriích: Prodejní síla, schopnost v oblasti měn rozvíjejících se trhů, realizace obchodování s klienty, službami a výzkum. Tyto úspěchy odrážejí naši vedoucí pozici ve střední a východní Evropě a zdůrazňují rozsáhlé odborné znalosti v oblasti prodeje a obchodování s devizami, ale i hluboké znalosti našeho výzkumného týmu.

Vstoupit do diskuze 1 komentář