CZK/€ 25.425 -0,14%

CZK/£ 29.689 -0,34%

CZK/CHF 26.703 -0,46%

30. 11. 2023

U mBank si nyní mohou i neklienti sjednat půjčku kompletně online

mBank nově nabízí i pro neklienty možnost sjednávání půjček kompletně v online prostředí. Dříve zájemci museli smlouvu podepsat v pobočce banky nebo prostřednictvím kurýra. Nyní stačí podat žádost a pomocí své bankovní identity ji potvrdit. Celý proces tak proběhne nepřerušeně například z pohodlí domova.

„Jde o další krok ve vylepšování úvěrových procesů, které se dlouhodobě snažíme zjednodušit a zdigitalizovat,“ říká Kateřina Veselá, manažerka týmu nehypotečních úvěrů mBank.

Ověření přes bankovní identitu je velmi jednoduché, navíc ji mají klienti desíti českých bank zřízenou automaticky. Svou totožnost tak potvrdí jednoduše stejným způsobem, jako by se přihlašovali do internetového bankovnictví. Bankovní identita funguje jako taková digitální občanka a její využití tak plně nahrazuje návštěvu a ověření identity klienta na pobočce.