CZK/€ 25.145 -0,12%

16. 09. 2019

Subjekty:

Tým ING naběhal na Teribearu 3,7 tis. km

Jako každý rok se zaměstnanci banky ING sešli na pražském Vítkově, aby svými sportovními výkony podpořili charitativní akci Teribear hýbe Prahou. Na konto Nadace Terezy Maxové dětem naběhali či nachodili 3 730,5 kilometru, což v přepočtu na peníze činí téměř 112 tisíc korun. Pro dobrou věc se zapojilo téměř 200 zaměstnanců banky a jejich blízkých.

ING mělo na akci svůj vlastní stánek a zázemí pro běžce všech věkových kategorií. Velkým lákadlem byla točená zmrzlina v oranžové barvě. Stovky dětí si ve stánku ING prověřily zábavnou formou své znalosti v oblasti finanční gramotnosti. „Děti si na našem stánku vyzkoušely finanční kvíz. Prvním tisíci běžcům, kteří uběhli 30 kilometrů jsme dali naše kultovní oranžová funkční trička. Po nich se zaprášilo během prvních čtyř dnů,” říká Veronika Němcová, ředitelka společenské odpovědnosti ING.

Teribear je pro nás tradiční událost, na které nemůžeme chybět. ING bylo u zrodu Teribeara před pěti lety a jsem rám, že jsem letos mohl přijít s rodinou i letos,“ dodal Isold Heemstra, generální ředitel ING ČR.

Spolupráce banky ING a Nadace Terezy Maxové dětem trvá již 14 let. Podpora akce je proto přirozeným vyústěním tohoto dlouhodobého partnerství a je příkladem společenské odpovědnosti banky. Přidanou hodnotou je aktivní účast vlastních zaměstnanců, kteří si startovné na akci platí sami. Celkově letos všichni zapojení sportovci naběhali na Vítkově přes 10 milionů korun na pomoc dětem. Tým ING se se svým sportovním výkonem umístil mezi registrovanými týmy na 11. místě.