Pátek 22. ledna. Svátek má Slavomír.

Transformovaný fond PSČP připisuje zhodnocení 0,94 % p.a.

Pojištění 03.05.2017 | 16:14 0 Komentářů

Penzijní společnost České pojišťovny (PSČP) připisuje klientům svého transformovaného fondu za rok 2016 zhodnocení 0,94 % p.a. Na konci minulého týdne o tom rozhodla valná hromada společnosti. PSČP připsala vysoké zhodnocení díky loňskému zisku transformovaného fondu ve výši 833 milionu korun, který nyní podle zákona rozdělí klientům.

Zhodnocení transformovaného fondu PSČP dlouhodobě patří mezi nejvyšší na českém trhu. „Naším cílem je poskytovat klientům dlouhodobě nadprůměrné zhodnocení. Výnosy PSČP tak opět patří mezi tři nejlepší na trhu a spolu se státní podporou dělají ze spoření na penzi velmi atraktivní spořící produkt,“ říká k dosaženému výsledku Marcel Homolka, generální ředitel a předseda představenstva Penzijní společnosti České pojišťovny.

„Transformovaný fond dosahuje velmi dobrých výsledků, přesto však většině klientů doporučujeme přestup na nové smlouvy, které umožňují volbu dynamičtější spořící strategie. Pokud má klient před sebou spořící horizont dvacet, třicet let, může být rozdíl v naspořené částce i dvojnásobný.“ doplňuje Marcel Homolka.

Zhodnocení účastnických fondů PSČP od založení k 31.3.2017

Dynamický účastnický fond 15,7 %