Sobota 27. listopadu. Svátek má Xenie.

Společnost FIXED.zone vstupuje na pražskou burzu, ČNB schválila prospekt pro IPO

akciové trhy 15.10.2021 | 15:50 0 Komentářů

Ze sklepa rodinného domu až na Burzu cenných papírů Praha (BCPP). To je reálný příběh úspěchu české společnosti FIXED.zone, která dnes obdržela souhlas České národní banky (ČNB) k veřejné nabídce akcií. Akcie předního evropského výrobce příslušenství pro mobilní zařízení bude možné upsat v rámci veřejné nabídky (IPO) prostřednictvím člena burzy v termínu od 19. října do 2. listopadu 2021. Následně se s akciemi FIXED.zone bude obchodovat na trhu START pražské burzy.

„Naše společnost dynamicky roste a má obrovský potenciál v tomto růstu pokračovat. Náš tržní segment mobilního příslušenství má takřka neomezený potenciál. Kapitál, který chceme získat veřejnou nabídkou akcií FIXED.zone, plánujeme využít pro masivní expanzi do zahraničí a rozvoj vlastní produktové nabídky. Během nelehkých pandemických měsíců jsme posílili vztahy s našimi zákazníky. Důvěřovali nám a my jsme tuto důvěru přetvořili v další růst společnosti. Věřím, že nemálo investorů do akcií FIXED.zone budou naši zákazníci. A my bychom se jim výnosem z našich akcií chtěli odvděčit,“ uvedl Daniel Havner, zakladatel společnosti FIXED.zone a její majoritní akcionář.

„Na trh START míří devátý emitent, který reprezentuje velmi zajímavý a dynamicky rostoucí segment. Pevně doufám, že se společnosti podaří se svým příběhem a vizí oslovit investory a prostředky získané na trhu START pomohou v zamýšlené zahraniční expanzi. Firem, které vyvíjejí technologie a dokáží je samy i úspěšně vyrobit a prodat, je v Evropě, oproti například USA, velký nedostatek. Jsem rád, že takovou firmu snad brzy uvítáme i na našem trhu START, říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Společnost FIXED.zone očekává, že prostřednictvím IPO získá nový kapitál v objemu 40 až 50 milionů korun. Největší část, tedy 20 milionů korun, připadne na zvýšení skladových zásob v souvislosti s expanzí na zahraniční trhy. To koresponduje s  plánem vytvořit vlastní internetový obchod, ale i podpořit export na evropské trhy přes dlouhodobé distributory.

Deset milionů korun chce společnost investovat do nového informačního systému a dalších potřebných kroků, které povedou k zefektivnění prodejních procesů a jejich automatizaci v rámci zvýšení kapacity obchodu, především exportu. Po pěti milionech korun by mělo připadnout na investice do vývoje a designu nových produktů, včetně vývoje vlastního ekosystému produktů nazvaných „FIXED Smart“ a na marketingové aktivity pro podporu růstu.

Akcie v rámci veřejné nabídky bude možné získat pouze prostřednictvím některého ze členů Burzy cenných papírů Praha. Jejich seznam je k dispozici na stránkách pražské burzy – www.pse.cz. Podmínkou je otevřený účet vlastníka zaknihovaných cenných papírů u svého účastníka Centrálního depozitáře, v naprosté většině se jedná o stejnou společnost, přes kterou investor zadává objednávku ke koupi akcií.

Českobudějovická společnost vyvíjí a vyrábí nabíječky, držáky, pouzdra a další příslušenství k telefonům a tabletům, které je chrání, nebo zjednodušují jejich používání. V Prostějově vlastní a provozuje FIXED.zone od roku 2014 rukodělnou výrobu luxusních kožených peněženek a pouzder na elektroniku. Její vlajkovou lodí je právě oblíbená značka FIXED. Společnost v současnosti zaměstnává více než 90 lidí.

„Brzy plánujeme na trh uvést několik dalších vlastních produktů, například chytrý přívěšek FIXED Sense, který kromě hlídání a hledání věcí umí i monitorovat teplotu, vlhkost prostředí, nebo ovládat chytrou domácnost. Dalším produktem je tracker FIXED Buddy, který již využívá technologii budoucnosti – internet věcí. Všechny lokátory a trackery jsou součástí jednoho ekosystému FIXED Smart, který lze jednoduše ovládat přes aplikace vytvořené pro Android i iOS,“ doplnil Daniel Havner.

Prospekt emitenta, prezentaci pro investory a další dokumenty FIXED.zone naleznete na https://www.fixed.zone/fixed-for-investors/.