Pátek 19. dubna. Svátek má Rostislav.

Sberbank s vyššími úroky profesních spořicích účtů

Banky Sberbank 21.01.2019 | 13:14 0 Komentářů

Více než třetinu všech spořicích profesních účtů Sberbank využívají notáři a advokáti (34 % všech uživatelů), následováni správci konkursní podstaty (32 %). Sberbank v prosinci upravila úrokové sazby korunových profesních účtů tak, aby co nejvíce odrážely požadavky těchto profesí. Banka ve všech pásmech zvýšila úroky, a to až o 0,5 procenta, navíc přidala 3. pásmo.

Sberbank nově úročí pásmo do 5 milionů sazbou 0,25 %, od 5 do 10 milionů korun sazbu zvýšila na 0,40 % a nové pásmo nad 10 milionů je s úrokem 0,50 % ročně. „Profesní účty jsou nejvíce oblíbené a využívané k notářské a advokátní úschově. Hojně jsou využívány i správci konkurzní podstaty či insolvenčními správci. Naší snahou je přizpůsobit je co nejvíce požadavkům těchto profesí a nastavit jim atraktivní podmínky, které jim zajišťují zajímavý úrokový výnos,“ vysvětluje David Middleton, produktový manažer depozit Sberbank.

Sberbank klientům dlouhodobě poskytuje jedny z nejvýhodnějších podmínek úročení depozit na trhu. Jako jedna z prvních bank opakovaně reagovala na zvyšování základní sazby ze strany ČNB. Sazby korunových termínovaných vkladů výrazně zvýšila na začátku roku 2019.

Využití profesních účtů
Notáři a advokáti 34 %
Správci konkursní podstaty 32 %
Insolvenční správci 23 %
Exekutoři 11 %
Dražebníci a likvidátoři 1 %

Úročení profesních účtů v Kč

Rozsah Úrokové sazby v % p. a.
Pásmo 1 do 5 mil. Kč 0,25 %
Pásmo 2 nad 5 mil. do 10 mil. Kč 0,40 %