CZK/€ 24.710 -0,12%

CZK/£ 29.283 +0,78%

CZK/CHF 23.634 +0,23%

11. 05. 2022

S udržitelností a ochranou klimatu pomohou domácím firmám velká jména: v expertní radě Climate & Sustainable Leaders zasednou

Spolek Climate & Sustainable Leaders Czech Republic oznámil vznik strategické expertní rady. Přední čeští odborníci v ní podpoří expertní zázemí platformy, která sdružuje 18 společností – lídrů ve svých oborech, kterým nejsou udržitelnost a ochrana klimatu lhostejné.

Prvními členy expertní rady se stali Magdalena Souček, dlouholetá vedoucí partnerka EY v České republice, Martin F. Herrmann, člen dozorčí rady MVV Energie AG a bývalý CEO innogy ČR a Bohdan Wojnar, člen dozorčí rady ŠKODA AUTO.

„Získání takto renomovaných odborníků do expertní rady Climate & Sustainable Leaders je dalším významným krokem k rozhýbání klimatické změny v Česku. Věřím, že každý z nově jmenovaných členů má významné znalosti a zkušenosti, kterými může přispět k nastartování zájmu o udržitelnost a k rychlejšímu dosažení uhlíkové neutrality v České republice. Ta dnes ve svém úsilí výrazně zaostává za zeměmi Západní Evropy, a pokud domácí firmy nezefektivní proces dekarbonizace, mohou velmi brzy ztratit konkurenceschopnost,“ uvedl Jakub Skavroň, předseda správní rady Climate & Sustainable Leaders.

„Magdalena Souček, Martin F. Herrmann i Bohdan Wojnar jsou mezinárodně uznáváni pro své úspěchy v různých průmyslových segmentech a pro spolek i žebříček Carbon Tracker budou bezpochyby významným přínosem. S nadšením očekáváme jejich podíl na dosažení strategických cílů platformy v dosažení uhlíkové neutrality i získávání a validaci dat sto padesáti největších českých společností.“

Profily členů expertní rady na LinkedIn: Magdalena Souček; Martin F. Herrmann; Bohdan Wojnar.

Členskou základnu spolku tvoří k dnešnímu dni celkem 18 společností (řazeno abecedně): Allen & Overy, Allianz pojišťovna, Česká spořitelna, ČVUT v Praze, Československá obchodní banka, The CO2IN, EnviTrail, Fakta o klimatu, HAVEL & PARTNERS, Mastercard, MTX Group, power2green, PwC Česká republika, Raiffeisenbank, SAP, UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, Vodafone Czech Republic a White & Case.

Platforma Climate & Sustainable Leaders má ambici pomoci firmám s omezováním produkce CO2 a všemi aspekty, které se této ambice dotýkají. Ať je to metodika měření, monitoring úspěchů v daném odvětví, pochopení a implementace očekávaných změn v legislativě nebo realistické stanovení tempa snižování emisí. Sdružení se zavázalo ke každoročnímu sestavení přehledu produkce emisí CO2 a ambicí na jejich snížení u největších společností v České republice. Report s názvem Carbon Tracker sestaví dle mezinárodně uznávané metodiky GHG Protocol expertní tým společnosti PwC Česká republika.