Úterý 13. dubna. Svátek má Aleš.

RZB BEZ POTÍŽÍ PROŠLA ZÁTĚŽOVÝMI TESTY ECB

Banky Raiffeisenbank 27.10.2014 | 09:47 0 Komentářů

Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB) bez problémů prošla zátěžovými testy Evropské centrální banky, pro oba sledované scénáře má dostastek kapitálu. Výsledky potvrdily silný obchodní model skupiny Raiffeisen.

Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) Group – centrální instituce rakouské bankovní skupiny Raiffeisen včetně Raiffeisen Bank International (RBI) bez potíží prošla zátěžovými testy Evropské centrální banky. RZB výrazně překonala požadované výše kapitálu v obou testovaných scénářích zátěžových testů. V základním scénáři dosáhl kapitál RZB podle ukazatele Tier 1 9,48 % (požadavek byl 8 %), v pokročilém scénáři by pak její kapitál dosáhl 7,77 % oproti požadovaným 5,5 procentům.

„Výsledky potvrdily stabilitu a robustnost obchodního modelu RZB. Ten vyniká o to více, že na náš domácí trh, střední a východní Evropu, byly oproti ostatním regionu Evropy použita přísnější měřítka,” komentoval výsledky generální ředitel RZB Walter Rothensteiner.