Pátek 23. října. Svátek má Teodor.

RRTV schválila prodej Expresradia a rádia Classic FM, strategickým poradcem nově Jiří Besser

Společnost Voice of Prague, s.r.o. se od února stane majitelem známých pražských rádií Classic FM a Expresradio. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) včera totiž schválila převod 100 % obchodních podílů ve společnostech, které drží licence k vysílání obou rádií (RKR s.r.o. a 4S PRODUCTION, a.s.) na společnost Voice of Prague. Za novým vlastníkem rádií stojí Petr Stuchlík, spoluzakladatel finančně-poradenské společnosti Fincentrum. Po prodeji mediálního domu MAFRA se tak německá Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft mbH (RBVG) – prodejce rádií –  zbavila veškerých aktivit v České republice.

Zájmy vlastníka Voice of Prague zastupuje jako statutární zástupce a šéf rádií David Šimoník, výkonným ředitelem obou rádií zůstává Pierre Beneš. Nový vlastník deklaroval již při oznámení zájmu o akvizici, že v tuto chvíli nehodlá zásadně měnit strategii směřování rádií. „Obě rádia mají zajímavý rozvojový potenciál na důležitém posluchačském trhu v Praze. Jak Classicu, tak i Expresu chybí výraznější marketing a tváře, obě stanice si zaslouží také investice do techniky i do nových technologií a cest, jak se dostávat k posluchačům,“ uvedl za Voice of Prague David Šimoník.

Classic FM i Expresradio staví na dobré značce, stabilní skupině posluchačů a kvalitním týmu lidí, kteří se o jejich vysílání starají. Významný nárůst obratu v uplynulých měsících před akvizicí je pro nás silným důvodem pro to, abychom i nadále na tento tým spoléhali,“ dodává David Šimoník.

V rámci snahy o maximální využití potenciálu obou rádií přesto lze očekávat změny. Nový vlastník plánuje využít synergií v rámci svých stávajících projektů, ale i nadále posilovat tým expertů zajišťujících dlouhodobý rozvoj obou stanic. První personální posilou se proto stane bývalý ministr kultury Jiří Besser. „Je mi velkou ctí, že Jiří Besser přijal naší nabídku a ujme se pozice poradce pro strategický rozvoj rádia Classic FM. Je to bývalý ministr kultury, jehož manažerské angažmá je považováno odbornými kulturními kruhy za velice úspěšné,“ říká David Šimoník.