CZK/€ 24.660 +0,02%

CZK/CHF 25.795 +1,33%

19. 10. 2020

Subjekty:

Raiffeisenbank zavádí poskytování exportních úvěrů online

Nová platforma eSPEEDTRACK od Raiffeisenbank umožňuje poskytovat financování střednědobých až dlouhodobých exportních úvěrů ve výši 2 až 10 milionů eur digitální cestou. Doba splatnosti je až 8 let s možností pěti čerpání během stanoveného období. Zahraniční odběratelé českých exportérů mohou o nabídku požádat online a využít zrychlený proces posuzování poptávek financování a standardizovanou dokumentaci.

„Prodej a koupě investičního majetku ve světě jsou náročné pro vývozce i dovozce. Exportní úvěry jsou většinou složité a dostupné pouze pro velké transakce. Nové řešení na platformě eSPEEDTRACK tak financování zjednodušuje a zrychluje,” říká Petr Fiala, ředitel Trade Finance & Factoring v Raiffeisenbank.

Raiffeisenbank zcela inovativním způsobem podporuje vývozce v prodeji jejich produktů v zahraničí pomocí nabídky finančního řešení pro zahraniční dovozce. Toto řešení poskytuje online právě přes platformu eSPEEDTRACK.

Platforma eSPEEDTRACK podporuje žadatele online kontrolou zadaných údajů, což urychluje proces zpracování poptávek po financování. Po vyplnění požadovaných údajů do online dotazníku a pozitivním posouzení ze strany banky jsou podklady platformou digitálně předány exportní úvěrové agentuře (EGAP), která je rovněž posoudí. Pokud je vše v pořádku, oddělení Export & Structured Trade Finance Raiffeisenbank Česká republika předá dovozci indikativní podmínky financování.

Platforma používá nejnovější bezpečnostní technologie. Veškeré údaje zadané do eSPEEDTRACK jsou šifrovány. Společnost RBI provádí opakovaně penetrační testy eSPEEDTRACK platformy nezávislými bezpečnostními experty.

Řešení eSPEEDTRACK bylo vyvinuto a je vlastněno společností Raiffeisen Bank International AG (RBI). Jde o platformu vytvořenou na míru s ohledem na neustálý vývoj a doplňování funkcí podle potřeb zákazníků RBI a Raiffeisenbank v České republice.

Platforma eSPEEDTRACK je k dispozici na adrese https://www.rb.cz/espeedtrack.