CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

06. 12. 2012

Pomozme dětem prostřednictvím nadace Kapka naděje a projektu Radost dětem na Zapakatel.cz

Na www.zapakatel.cz může kdokoliv přispět zakoupením voucheru v hodnotě 20, 50, 100 nebo 500 Kč dětem se zákeřnými onkologickým onemocněním. Zapakatel se spojil s nadací Kapka naděje a projektem Radost dětem ve výběru peněz na moderní diagnostickou metodu SNP microarray a zlepšení prostředí a kultury pobytu dětí na onkologických klinikách. Veškeré vybrané prostředky jdou na podporované projekty.

Pomáháme rádi,“ říká Vladimír Hlaváček ze serveru Zapakatel.cz. „Pomoc potřebným je pro Zapakatel.cz dlouhodobě významná, ať už je to v době před Vánoci, či v průběhu roku. Teď už jenom zbývá pomoci vybrat co nejvíce prostředků a udělat velkou radost těm, co je budou potřebovat,“ dodává.

Nadační fond Kapka naděje

O kapku lepší je projekt Nadačního fondu Kapky naděje. Pomáhá dětem s poruchou krvetvorby, nádorovým onemocněním a dětem, které potřebují transplantaci kostní dřeně. Dnešní statistiky říkají, že 85 % dětí, které onemocní dětskou akutní leukémií, se podaří zachránit. Procento může být ale vyšší a způsob léčení malých pacientů šetrnější, pokud bude na samém počátku onemocnění stanovena přesnější diagnóza konkrétního typu nemoci, než je tomu dosud. Tato nová velmi přesná metodika, kterou chceme umožnit všem dětem, které u nás akutní leukémií onemocní, vyžaduje ročně investici cca 500 000 Kč. Zkusme je vybrat!

V posledních letech se objevily možnosti tzv. celogenomových vyšetření. Tyto přístupy umožňují z malého množství pacientovy DNA vyšetřit plošně celý genom a odhalit tak řadu abnormalit, které jsou dosud používanými metodami neodhalitelné. Srovnání výsledků těchto vyšetření v různých stádiích vývoje leukemických buněk tak umožňuje odhalit i drobné genetické zásahy, které se podílejí na vzniku a progresi onemocnění.

Motto Kapky naděje zní: „Kdyby naše činnost pomohla zachránit jen jediný dětský život, tak to stojí za to,“ a ředitelka Kapky naděje, Elen Švarcová k tomu dodává: „Děkujeme slevovému serveru Zapakatel a všem kteří si zakoupí voucher, že nám pomohou naplnit naši myšlenku. Děkujeme, že jste s námi.“

Přinesme tuto možnost i dětem v ČR a podchyťme tyto zákeřné nemoci včas. Ulevíme nejen samotným dětem, ale i jejich rodičům!

Projekt Radost dětem

Projekt „Radost dětem“ je určen především dětem z dětských domovů, handicapovaným dětem a dětem v nebo po dlouhodobé léčbě. Jako hlavní cíl a poslání projektu je děti pobavit, rozesmát a nechat je alespoň pár hodin zapomenout na každodenní starosti. Ze zkušeností víme, že z těchto vzpomínek a zážitků čerpají sílu a radost celé měsíce.

„Radost dětem“ organizuje a pořádá zábavné akce a koncerty předních umělců, setkání se slavnými osobnostmi a módní přehlídky, do kterých jsou děti aktivně zapojeny, a kde si vychutnávají potlesk a obdiv diváků. Všechny děti zde mají možnost najít si nové kamarády a prožít chvíle, kdy se nedělají rozdíly mezi dětmi zdravými, postiženými, či dětmi z dětských domovů. Zároveň se snažíme pomáhat pořizováním potřebných zdravotních pomůcek pro děti nemocné, či darováním hraček, knížek a oděvů dětem, které jsou umístěny v dětských domovech.

Bylo vybráno šest oblastí, na které půjde část vybraných finančních prostředků:
1. Výzdoba oddělení malých dětí (obrázky, nálepky, obrázkové tapety, atd.)
2. Dětské nádobí pro děti (hrnečky, talíře, misky, příbory, atd.)
3. Pohodlné sezení pro rodiče k posteli (s vysokým opěradlem)
4. Vánoční výzdoba (žárovky, atd.)
5. Výtvarné potřeby (modelína I-Clay, plastelína Play Doh, barvy na sklo, čtvrtky, lepidla, pastelky, atd.)
6. Výukové hračky pro malé děti (např. puzzle, magnetické tabule, stavebnice, atd.)
Každoročně pořádáme koncert Vánoční odpoledne Radost dětem, na kterém se děti mohou těšit na odpoledne plné písniček, scének, vystoupení a zábavy. V tomto projektu účinkují populární herci, zpěváci, sportovci a umělci známí z televizních obrazovek, ke kterým děti vzhlíží. Každé dítě obdrží dárek, na děti z dětských domovů čeká bohatá tombola. Snažíme se dětem plnit jejich malé i velké sny.

„Děti jsou naše budoucnost a pomáhat těm, které to již od narození nemají v životě lehké, je nesmírně důležité. Chceme, aby tyto děti věděly, že nám na nich záleží a že se s nimi počítá. Váš zájem je pro nás tou největší odměnou a také ujištěním, že cesta, po které kráčíme, vede tím správným směrem. Tímto bych Vám chtěla poděkovat za Vaší podporu,“ říká Kateřina Wich, ředitelka projektu Radost dětem a dodává: „Rádi bychom pomohli co největšímu počtu nemocných i postižených dětí a dětí z dětských domovů, k nimž nebyl osud příznivě nakloněn. Avšak bez Vaší podpory se neobejdeme. Velice si vážíme pomoci každého jedince.“