Čtvrtek 04. března. Svátek má Stela.

Pojišťovny AXA a UNIQA vede jednotné představenstvo

Proces integrace společností AXA do UNIQA dospěl k dalšímu milníku: minulý týden schválily dozorčí rady sjednocení sestavy představenstev pojišťoven na cílový stav. Jednotné představenstvo od nynějška povede jak UNIQA pojišťovnu, tak i AXA životní pojišťovnu a AXA pojišťovnu. Nové představenstvo má 7 členů.

Všechny tři pojišťovny se nyní už prezentují pod logem UNIQA, byť AXA pojišťovny budou do svého sloučení s UNIQA pojišťovnou vystupovat pod stávajícími obchodními firmami. Ke sloučení dojde podle integračního harmonogramu v průběhu roku 2021.

Od poloviny ledna už řídí všechny tři pojišťovací entity jednotné sedmičlenné představenstvo.

V čele stojí předseda představenstva a generální ředitel Martin Žáček, jenž vede českou UNIQA od roku 2008 a od roku 2014 také sesterskou UNIQA na Slovensku. Dalšími členy představenstva, kteří už v těchto vrcholných manažerských pozicích UNIQA pracovali, jsou místopředsedkyně představenstva Lucie Urválková, Martin Rotkovský, Marek Bártek a Rastislav Havran. K nim nyní přibyli dva top manažeři ze skupiny AXA: Peter Socha a Anna Podgornaya.

Vizitky členů nového představenstva všech tří pojišťoven přinášíme ve zvláštní příloze.

Martin Žáček má v gesci klíčové oblasti: transformation office a customer management. Dále si představenstvo rozdělilo odpovědnost v servisních a klientsky orientovaných úsecích takto:

Finance – Lucie Urválková (místopředsedkyně představenstva)

Operace a IT – Rastislav Havran

HR, brand a komunikace – Anna Podgornaya