CZK/€ inf%

CZK/£ 28.124 +100,00%

CZK/CHF 25.132 -1,04%

07. 01. 2015

Podle WHO se rakovina vymyká kontrole, řešením je prevence, shodují se odborníci

Situace v České republice je alarmující. Jen desetina z téměř 13 000 uživatelů, kteří si udělali zdravotní test na stránkách Zdravometr.cz, vyvinutých ING Životní pojišťovnou ve spolupráci s výživovým poradcem Petrem Havlíčkem, dosáhlo jednoznačně pozitivního výsledku. Závažná a dlouhodobá nemoc přitom může mít fatální vliv na domácí rozpočet.

Prevence = ochrana zdraví i rodinných financí

Finanční nerovnováhu v této situaci mohou pomoci vyrovnat prostředky z připojištění pro případ závažných onemocnění dospělých. Například to od ING jich pokrývá téměř 70. „V případě diagnózy rakoviny pomůže výplata financí z připojištění nahradit výpadek příjmu nebo financovat nadstandardní léčbu. Léčba závažného onemocnění typu rakoviny je náročná a zahrnuje dlouhou rekonvalescenci, která může způsobit dlouhodobý výpadek příjmu. Proto by mělo být připojištění pro tyto případy součástí preventivních opatření, které by měl každý člověk dodržovat,“ uvádí Helena Lazosová, ředitelka marketingu a produktového vývoje ING Životní pojišťovny, a dodává: „Do konce dubna máme navíc akci: když si klient založí novou smlouvu o životním pojištění a sjedná si i pojištění závažných onemocnění na minimální pojistnou částku 300 tisíc korun, získá zároveň navýšenou pojistnou částku v případě diagnózy rakoviny o 250 tisíc Kč.”

Proč si sjednat pojištění

Připojištění pro případ závažných onemocnění a připojištění pouze pro případ rakoviny ING Životní pojišťovny přitom pojistnou událostí nezanikají. Pojistnou částku lze čerpat po částech až do vyplacení její plné hodnoty. Připojištění kryje i rakovinu in situ, neboli nepropuklou rakovinu, která se po diagnóze již dále nešíří, a u pacienta je velká šance na plné uzdravení. Unikátní je i 150 % plnění v případě onemocnění v terminálním stádiu, tedy takového, které je postupující a bez naděje na vyléčení.

WHO vydala letos celosvětovou zprávu o rakovině po pěti letech. Podílelo se na ní 250 vědců ze 40 zemí.