CZK/€ 24.730 -0,08%

CZK/CHF 24.552 +0,46%

03. 06. 2022

Petr Krumphanzl novým předsedou představenstva Expobank CZ

Novým předsedou představenstva Expobank CZ se s účinností od 3. června 2022 stal Petr Krumphanzl. Jednou z jeho priorit bude dokončení dříve oznámeného prodeje banky strategickému investorovi, který posílí její pozici na tuzemském trhu.

Banka plánuje růst zejména na poli poskytování běžných účtů s atraktivní úrokovou sazbou pro spoření bez podmínek a inovativní refinancování úvěrů pro domácnosti, to vše s důrazem na maximální využití digitálních technologií. Do Expobank CZ přináší Petr Krumphanzl více než dvacet let zkušeností ze světa financí jak ve střední a východní Evropě, tak v Asii. Ve funkci předsedy představenstva Expobank CZ nahrazuje Jana Winklera, který ji vykonával dočasně od začátku tohoto roku a který zůstává v bance coby člen představenstva a provozní ředitel.
„Mezi naše současné priority patří především hladké završení plánované změny vlastníka banky a ve spolupráci s ním následně úprava pozice a prezentace banky na českém trhu v zájmu jejího dalšího rozvoje. S hrdostí se připojuji k týmu představenstva Expobank CZ, pod jehož vedením proběhlo či bylo nastartováno mnoho významných změn k lepšímu. Úspěšně zvládlo také následky pandemie covidu-19 a invaze na Ukrajinu,“ řekl Petr Krumphanzl.
Petr Krumphanzl působil do února loňského roku jako předseda představenstva PrivatBank, největší ukrajinské banky. Předtím v čínském Home Creditu řídil oblast Operations a IT. Celkově sedm let strávil v Raiffeisenbank na pozici provozního ředitele, a to nejdříve v České republice a později na Ukrajině. Vystudoval matematiku na Univerzitě Karlově.
Představenstvo Expobank CZ v současnosti tvoří Petr Krumphanzl (předseda), Martin Kubíček (člen), Martin Provazník (člen) a Jan Winkler (člen).