CZK/€ 24.650 -0,04%

CZK/£ 28.902 +0,49%

CZK/CHF 24.004 +0,57%

24. 03. 2022

Online bankovnictví Raiffeisenbank je i v ukrajinštině

Raiffeisenbank jako první na českém trhu zavádí ukrajinskou verzi svého online bankovnictví. Tímto krokem reaguje na zvyšující se počet běžných účtů založených válečnými uprchlíky z Ukrajiny a nabízí jim možnost ovládat nejčastější funkcionality mobilního i internetového bankovnictví v jejich mateřském jazyce.

V mobilní aplikaci probíhá volba jazyka automaticky podle nastavení telefonu a je možné ho během používání jednoduše změnit. V internetovém bankovnictví je nastavení ukrajinského jazyka záležitostí pár kliknutí.

“V Raiffeisenbank pomáháme nejen formou intenzivní finanční a humanitární pomoci. Tisíce našich nových klientů mohou ode dneška využívat nejčastější funkce online bankovnictví ve svém rodném jazyce, což jim výrazně usnadní správu jejich financí,” říká Michal Plzák, ředitel online bankovnictví Raiffeisenbank.

Od počátku invaze banka poskytuje Ukrajině intenzivní pomoc. Spolu se svými zaměstnanci darovala 15 milionů korun, investuje 50 milionů korun do zajištění 700 ubytovacích míst a stravy pro uprchlíky a připravuje pomoc se vzděláváním ukrajinských dětí. Od prvního dne války navíc neúčtuje poplatky za platby na Ukrajinu a uprchlíkům nabízí víceměnový účet zdarma.