CZK/€ 25.090 -0,22%

CZK/£ 29.338 -0,27%

CZK/CHF 25.714 +0,09%

19. 02. 2013

Mobilní platební služba Mobito je ve finále v soutěži Global Mobile Awards v Barceloně

Naši nominaci považuji za důkaz, že se nám podařilo naplnit vizi služby spočívající
v budování univerzální platební metody, a že se navíc jedná o transakční ekosytém, který propojuje všechny národní mobilní operátory se světem bankovnictví,“
řekl Viktor Peška, spoluzakladatel Mobita a místopředseda představenstva společnosti MOPET CZ.
„O mimořádnosti úsilí, které na přípravě Mobita odvedli všichni partneři, svědčí i to, že jsme stále jediná platforma takového rozsahu na světě,“
dodal Viktor Peška.

18. ročník GSMA Mobile World Congress se v Barceloně koná od 25. do 28. února 2013. Jedná se o největší kongres tohoto druhu na světě, který je určený pro zástupce z řad mobilních operátorů, výrobců mobilních zařízení, ale i dalších technologických společností či prodejců. Kongres zastřešuje organizace GSMA, která sdružuje téměř 800 mobilních operátorů a více než 220 technologických společností z celého světa. Letos organizátoři očekávají až 70 000 účastníků. Více informací ke kongresu najdete zájemce zde, k soutěži pak zde.

Mobito jako prvními univerzální platby mobilem mohou čeští uživatelé používat od podzimu loňského roku, kdy byla služba veřejnosti společně s partnerskými bankami a mobilními operátory představena. Službu si může pořídit každý – nezáleží na tom, jakou má uživatel banku, mobilního operátora ani typ mobilního telefonu.

Nominace v kategorii Best NFC/Mobile Money Product or Service:

• MOPET CZ, Oberthur Technologies & MoreMagic Solutions for Mobito, the World’s first universal Mobile Money service
  • Etisalat for Flous – The Etisalat Commerce Programme
  • Isracard LTD powered by MyCheck for Cellpay