Sobota 07. prosince. Svátek má Ambrož.

Koruna dnes opět oslabovala

Investice 29.05.2019 | 17:18 0 Komentářů

Koruna dnes shodně s polským zlotým za nízké aktivity oslabila o 0,1%.  Česká měna se tak k závěru dne obchoduje na 25,87 CZK/EUR, nejslabší hodnotě od minulého čtvrtku, polská na 4,298 PLN/EUR. Forint byl dnes aktivnější a posílil o 0,3 % na 326,1 HUF/EUR.

Pomohla mu k tomu statistika  maďarské nezaměstnanosti. Ta v dubnu poklesla o desetinu jak oproti březnu, tak i očekávání trhu a dostala se na své dosavadní historické minimum. Zítra nás v regionu čeká další statistika z maďarského trhu práce v podobě růstu hrubých mezd. Ty podle očekávání trhu v březnu vzrostly o solidních 12 %. Rovněž bude zveřejněn záznam z posledního zasedání polské centrální banky. Bankovní rada na něm ponechala úrokové sazby beze změny na úrovni 1,5 % i přesto, že polská spotřebitelská inflace v dubnu se nečekaně vyšplhala přes 2 %. My i nadále počítáme s tím, že úrokové sazby zůstanou v letošním roce v Polsku beze změny.

MONIKA JUNICKE, KOMERČNÍ BANKA