CZK/€ 24.660 +0,02%

CZK/CHF 25.795 +1,33%

30. 05. 2019

Subjekty:

Kooperativa připravila digitální karty k cestovnímu pojištění

Blíží se doba letních dovolených, a proto Kooperativa pro své klienty připravila novinku, která jim usnadní cestování. K cestovnímu pojištění totiž kromě tištěné kartičky získají také elektronickou verzi.

„V rámci digitálních inovací jsme u cestovního pojištění připravili možnost si vedle tradiční papírové kartičky stáhnout i digitální kartičku do elektronické peněženky v chytrém telefonu. Klienti si tak již nemusejí kartičku tisknout a mají jistotu, že ji mají stále při sobě“, představuje inovaci cestovního pojištění Dominik Kupčík, vedoucí Odboru on-line prodeje v pojišťovně Kooperativa.

V první fázi, která se rozeběhne od 1. 6. 2019, Kooperativa nabídne možnost stažení elektronické karty u všech smluv sjednaných online, do budoucna se funkce postupně rozšíří na všechny smlouvy cestovního pojištění. Elektronické karty zatím představují alternativu k papírovým, které si musí klienti tisknout.

„Do budoucna předpokládáme, že většina klientů bude využívat pouze elektronickou formu, což bude jednak pohodlnější a také šetrnější k přírodě“, doplňuje Dominik Kupčík.

Příprava a zavedení elektronických kartiček k cestovnímu pojištění zabrala vývojovému týmu cca 4 měsíce práce. Od 1. 6. 2019 budou mít možnost stažení elektronické kartičky do chytrého mobilu všichni klienti, kteří si na www.koop.cz on-line sjednají cestovní pojištění.