Úterý 19. října. Svátek má Michaela.

Klienti Spořitelny mohou nově využít Bankovní identitu pro online sjednání produktů u ČEZu a Generali České pojišťovny. Celkem mohou BankID použít již u 35 firem

Banky 30.09.2021 | 08:50 0 Komentářů

Bankovní identitu od České spořitelny lze již využít pro online získání produktů a služeb u 35 komerčních firem, včetně největšího dodavatele elektřiny, Skupiny ČEZ , dodavatele plynu a energií Pražská plynárenská nebo předního poskytovatele pojištění Generali Česká pojišťovna.

Česká spořitelna byla na začátku letošního roku vůbec první bankou, která klientům umožnila využívat bankovní identitu nejen k přihlašování do digitálního bankovnictví George, ale také k prokazování identity při online komunikaci se státem. „Aktuálně bankovní identitu alespoň jednou využilo přes 200 tisíc klientů, kteří provedli 1,3 milionu přihlášení skrze bankovní identitu, a tím získali přístup ke službám třetích stran,“ říká Martin Medek, šéf pro otevřené bankovnictví v České spořitelně.

Spořitelna zároveň díky bankovní identitě umožňuje klientům snadno si založit účet on-linedoplňkové penzijní spoření nebo sjednání úvěru.

Ve druhém čtvrtletí se banka zaměřila na zpřístupnění bankovní identity k online ověřování totožnosti zákazníků i soukromým firmám. Aktuálně nabízí ověření totožnosti u firem z oblasti pojišťovnictví, telekomunikací, dodavatelé energií či e-shopy. Jejich počet bude v následujících měsících nadále přibývat. Aktuální seznam těchto firem lze nalézt na https://www.bankid.cz/pro-firmy#vyuzivaji-bankid.

„Více než polovinu ze všech přihlášení skrze bankovní identitu tvoří klienti Spořitelny. V případě ověřování identity u soukromých firem je tento podíl ještě větší a mezi bankami máme podíl přes 60 procent,” dodává Martin Medek.