CZK/€ 24.610 +0,18%

CZK/CHF 25.415 +0,21%

04. 01. 2012

J&T otevřela nové smíšené fondy J&T Bond CZK a J&T Bond EUR

“Fond spravujeme pro investory, kteří se chtějí podílet na výnosech z investičních nápadů skupiny J&T, investují dlouhodobě a jsou schopní tolerovat a finančně unést i krátkodobé výkyvy hodnot. Dluhopisy a další investiční nástroje, které budou do fondu pořizovány, budou takové, které kupuje, nebo je ochotna si koupit sama skupina J&T,“ uvádí Miloslav Zábojník, ředitel J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOSTI.

Fondy investují do dluhopisů a jejich výběr není omezován kategorií emitenta, dobou splatnosti, ani vnějšími ukazateli hodnocení kreditní kvality (rating). Investice jsou vybírány na základě pečlivé interní analýzy J&T. Portfolio fondů je zaměřeno na investice do investičních nástrojů s pevným výnosem, především dluhových cenných papírů, s využitím dalších finančních instrumentů tuzemského i zahraničního finančního trhu, včetně instrumentů s vyšším investorským rizikem. Počáteční portfolio fondu tvoří dluhopisy společností ABS JETS, Home Credit and Finance Bank, Istrokapitál, JOJ Media Holding, JTFG a Nomos Bank. Fond nese vyšší riziko z důvodu možné vysoké koncentrace jednotlivých druhů aktiv, ale současně přináší i výrazně vyšší potenciální výnos než běžné dluhopisové fondy

„Prostřednictvím nových fondů našim klientům jednoduše a diversifikovaným způsobem zpřístupňujeme investiční příležitosti, k nimž by potřebovali i jednotky milionů korun na jednu investici,“ uvádí Martin Kujal, portfolio manažer fondu.

Investiční horizont jsou 3 roky, přičemž minimální investice do J&T BOND CZK je 300,– Kč, a do J&T BOND EUR pak 20 euro. Do nových fondů je možné investovat v Česku nejen prostřednictvím investiční společnosti a J&T BANKY, ale i prostřednictvím společnosti ATLANTIK Finanční trhy.