CZK/€ 24.745 +0,14%

CZK/CHF 25.049 -0,10%

26. 09. 2023

InvestBay rozšiřuje investice do realit od 100 eur do Španělska a Chorvatska

Česká společnost InvestBay, která jako první na českém trhu nabízí investice do nemovitostí prostřednictvím tokenů, rozšířila své portfolio investic do zahraničí. Vedle realit v Česku nabízí i investice do resortů ve Španělsku a v Chorvatsku.

Výhodou investic prostřednictvím tokenů je možnost investovat v atraktivní oblasti lukrativních realit již od nízké částky 100 eur. Klient za to získá odpovídající podíl na nemovitosti, kterou navíc může i fyzicky využívat a spojit investici například s rekreací.

“V predikcích výnosů zahraničních nemovitostí jsme hodně konzervativní, ale loni výnosy rostly o 13 procent a více, proto překonaly naše očekávání,“ říká ředitel InvestBay Daniel Rajnoch.

Ve Španělsku InvestBay nabízí postupně od srpna a od září k investici nemovitosti v Costa del Sol a golfovém resortu Royal v Marbelle. Od září jsou k dispozici také apartmány v chorvatské Zelene Puntě blízko Zadaru.

“V Chorvatsku máme jeden developerský projekt, který nabízí několik jednotlivých apartmánů, které tak můžeme postupně dávat do nabídky dle toho, jak rychlý bude zájem investorů,” dodává Rajnoch.

Po startu nabídky v Česku letos na jaře získala InvestBay několik stovek investorů do projektů Costa Planá na Lipně a Prosecká vyhlídka.

Roční výnos z tuzemských realit se pohybuje okolo sedmi až devíti procent, v zahraničí může být ještě mírně vyšší.

InvestBay je zatím jediná firma v Česku, která investice do realitních tokenů nabízí. V Evropě a USA již existují desítky firem, které na podobném modelu fungují. I když má InvestBay počáteční ambici etablovat se na českém trhu, do budoucna počítá s expanzí i do dalších zemí.