Pátek 16. dubna. Svátek má Irena.

Internetový podnikatel Matoušek rozjíždí projekt P2P půjček Benefi.cz

BankyInvestice 17.06.2015 | 12:59 4 Komentářů

Zakladatel serveru AAAPoptavka.cz a úspěšný internetový podnikatel Pavel Matoušek přichází s novým projektem, který nazval Benefi.cz. Server Benefi.cz bude zprostředkovávat takzvané peer-to-peer půjčky žadatelům, kteří chtějí dosáhnout na výhodnější úroky. Nový web bude zajímavý i pro investory, kteří hledají zajímavý způsob zhodnocení svých financí.

Znamená to, že lidé se nebudou muset obracet na bankovní ústavy, ani různé poskytovatele půjček, kteří se z nich snaží dostat pouze ten nejvyšší úrok. Přitom jednoduše stačí požádat ostatní, kteří na server Benefi.cz přišli zhodnotit své peníze.

„Odbouráváme nutnost chodit do banky, nebo ke společnostem, jež některé žadatele dostávají do dluhových pastí. Na Benefi.cz je nutné poskytnout některé základní údaje a doklady a počkat si na nabídku půjčky od investorů,“ říká zakladatel serveru Benefi.cz Pavel Matoušek. „Pokud o sobě člověk dodá dostatek informací, může očekávat, že také investoři mu dají nižší úrok a naopak. Žadatel si navíc může zvolit maximální výši úroků a dobu splácení, takže má celý proces pod kontrolou a může ho kdykoli zastavit.“

Věřitelé naopak v systému Benefi.cz uvidí přehledně zobrazené aukce, kde uživatelé serveru žádají o půjčky. Zde se mohou rozhodnout, jak vysoký úrok chtějí nabídnout a zda chtějí spíše pomalejší zhodnocení vkladů, nebo zdali zvolí ta nejvyšší procenta. Vzhledem k tomu, že je možné se účastnit více aukcí, je pro investory výhodné své prostředky rozprostřít mezi více žadatelů.

„Podle svých zkušeností jsem navrhl systém tak, aby byl co nejpřívětivější k uživatelům a usnadnil jim orientaci. Podle mého názoru je tu obrovský prostor na trhu, protože lidé na jedné straně šetří a mají peníze uložené na nízce úročených účtech, za které ale platí vysoké poplatky. Benefi.cz jim umožní rychlejší zhodnocení vkladů a nebudou k tomu potřebovat miliony, aby se s nimi banka vůbec bavila,“ říká Matoušek.

Investovat může každý již od částky 1 000 Kč, horní hranice je pak stanovena u jednotlivých půjček na 100 000 Kč. Jakmile je u nějaké aukce investováno již 100 % částky, kterou uživatel serveru Benefi.cz žádal, může se investor dále účastnit aukce, ale musí nabídnout výhodnější úrok. U každé aukce je navíc přehledně zobrazeno, které nabídky vyhrávají a které ne. Investor i žadatel tak mají přehled, jak se situace vyvíjí on-line.

Za nabídnutí půjčky neplatí investor vůbec nic. Poplatek se hradí až ze zapůjčených peněz, přesněji jde o 2% z proinvestované částky. Dlužníci pak zaplatí 5 % z celkové splatné částky půjčky, které se ale platí pouze v případě kladného vyřízení žádosti a čerpání finančních prostředků. Zároveň se investoři, ani dlužníci nemusejí bát, že by peer-to-peer půjčky byly oblastí, která není vůbec regulovaná. Stejně jako ostatní bankovní a finanční záležitosti se i zde stará o dohled stará Česká národní banka. Ta také vydala 11. 6. platnou licenci pro Benefi a. s.

4 komentáře: “Internetový podnikatel Matoušek rozjíždí projekt P2P půjček Benefi.cz”

1. Adam napsal:

Ja jsem se koukal ze p2p pujcky maji pod palcem i ferratum. Jejich nabidka se mi zamlouva vic.

2. Magda napsal:

Ja jsem vyuzila sluzby od zluteho melounu a jsem spokojena :-)

3. Standa napsal:

O Zonky půjčce je teď hodně slyšet, což značí dvě věci – jde o dlouhodobý záměr, do kterého se dost investuje, a zadruhé to jsou dost velké reklamní výdaje, což se může projevit na ceně. V tomto případě je to podle všeho hlavně první případ a množství provedených půjček roste. S reklamou totiž nepřibývají jen zákazníci ale i investoři, kteří jsou pro proces udělování půjček více než důležití. Pokud se chcete o Zonky půjčce dozvědět něco více, ale ne jenom ty stejné fráze jako v reklamách tak si můžete přečíst zkušenosti dřívějších zákazníků a různé zajímavé poznatky ohledně získávání půjčky i nastavení úrokových sazeb, zkuste nezávislý portál http://pujcko­.cz/zonky-com. Tipů a rad na celý proces a využití Zonky půjčky tam každý den přibývá hodně velkým množstvím.