CZK/€ 25.380 -0,18%

CZK/CHF 26.685 -0,07%

26. 02. 2020

Subjekty:

Informace pro klienty: pojištění storna cesty a koronavir v Evropě

V posledních dnech došlo k rychlému rozšíření nákazy koronavirem na evropský kontinent. V této souvislosti sdělujeme zákazníkům i veřejnosti několik důležitých upozornění týkajících se pojištění storna.

K dnešnímu dni se akutní hromadný výskyt infekce týká některých oblastí v Itálii. Itálie už přijala různá opatření, aby šíření co nejvíce bránila, mimo jiné uzavřením některých měst a regionů. Ministerstvo zahraničních věcí České republiky nedoporučuje cestovat do obcí či oblastí, kde italské úřady vyhlásili karanténu. Upozorňujeme, že se zatím nejedná o celou Itálii, jak bylo v některých médiích mylně uváděno. Všichni občané by se těmito pokyny měli řídit.

Když se klienti v souladu s tímto doporučením rozhodnou zrušit svůj dříve zakoupený zájezd, podléhá takové zrušení standardním storno podmínkám cestovní kanceláře. V karanténě prozatím není žádná z cílových destinací lyžařských zájezdů našich hlavních partnerských zimních CK.

To samé platí i pro individuální cesty, už před vyhlášením karantény pojištěné v UNIQA, pokud klient současně sjednal pojištění storna. V takovém případě může zákazník obdržet za již uhrazené, ale nečerpané služby (doprava, ubytování, program) z pojištění storna náhradu až do výše 80 % zaplacené ceny.

Tyto podmínky platí v případě, kdy klient zakoupil pojištění stornovacích poplatků před vyhlášením nedoporučení navštěvovat cílovou lokalitu.

V případě, že čeští občané kvůli karanténě v některé z uzavřených oblastí nebo měst uvíznou a nebudou se moci vrátit v původně plánovaném termínu, UNIQA prodlouží platnost pojištění léčebných výloh na tuto dobu automaticky.

Aktuální vývoj doporučení ministerstva pro cestování lze průběžně sledovat na:

Aktuální stav ke coronaviru lze sledovat zde: