CZK/€ 25.265 +0,14%

24. 11. 2016

Subjekty:

Generální ředitel UNIQA Martin Žáček opět Pojišťovákem roku

Generální ředitelé pojišťoven na českém pojistném trhu zvolili ze svého středu předsedu představenstva a generálního ředitele Martina Žáčka v anketě Pojišťovák roku už potřetí (2012, 2015 a 2016). Letos ocenili nejen dynamický vývoj a růst jeho „mateřské” UNIQA pojišťovny, ale také jeho příspěvek ke kultivaci celého pojistného trhu v ČR.

„Titulu si nesmírně vážím. Ta radost není o nic menší než v předchozích ročnících, kdy mi byl kolegy z ostatních pojišťoven přisouzen. Vždyť se říká, že vyhrát je těžké, ale obhajovat vítězství ještě mnohem obtížnější. Vnímám tuto poctu na jedné straně jako ocenění mé práce ve prospěch celého českého pojistného trhu a na druhé straně jako potvrzení mé strategie ve společnosti UNIQA, v jejímž čele stojím již devátým rokem. I můj letošní titul je ale zejména zásluhou celého týmu mých spolupracovníků, kteří za našimi úspěchy stojí“, prohlásil Martin Žáček při převzetí prestižní ceny.

Martin Žáček se v pojišťovnictví se pohybuje více než dvacet let. Absolvent Jaderné a fyzikálně inženýrské fakulty a původní profesí vědecký pracovník nastoupil v bývalé Česko-rakouské pojišťovně (předchůdkyni UNIQA) s úkolem vybudovat oddělení controllingu, kde mohl uplatnit své schopnosti v matematice i statistice. Během dalších více dvaceti let prošel řadou manažerských pozic a různých funkcí v představenstvu, stále ve stejném dresu Česko-rakouské pojišťovny a posléze UNIQA, na niž se původní pojišťovna přejmenovala v roce 2001. Pozici předsedy představenstva a GŘ převzal v roce 2008. V roce 2014 mu byla svěřena stejná funkce také ve slovenské UNIQA poisťovni.

Je činný rovněž v prezídiu České asociace pojišťoven a ve správní radě České kanceláře pojistitelů, kde se zasazuje o vyvážený rozvoj celého odvětví a trhu. Jako respektovaný odborník může přitom využít jak hluboké know-how fungování oboru, které během dvou desítek let získal, tak také mezinárodní zkušenosti, zejména díky poznatkům z rakouského a slovenského trhu. Již několik let pracuje aktivně rovněž v prezídiu Slovenské asociace pojišťoven (SLASPO) a ve Správní radě Slovenské kanceláře pojistitelů.

Soutěž Pojišťovna roku se koná každoročně, letošní ročník byl v pořadí patnáctý.