Pondělí 14. června. Svátek má Roland.

Digitální bankovní platformy jsou klíčové pro všechny banky, IT a další podniky, v novém průvodci trhem boduje Zentity

Banky 21.04.2016 | 16:55 0 Komentářů

Podle nového průzkumu společnosti Gartner jsou technologie spojené s digitálními bankovními platformami naprosto zásadní pro všechny banky, IT a další podniky. V nejnovější studii Market Guide for Open Unified Digital Banking Platforms* označil Gartner jako „reprezentativního dodavatele“ společnost Zentity. Kromě hlavního seznamu byla společnost zmíněna v následujících kategoriích:

• Dodavatel řešení pro mobilní nebo on-line bankovnictví (Mobile or online banking solutions provider)
  • Startup dodavatel digitálního bankovnictví (Startup digital banking providers)

V Zentity jsou moderní mobilní technologie  dlouhodobě v centru naší pozornosti, což umožnilo mnoha finančním institucím získat vedoucí pozici v digitálním rozvoji. Umístění v seznamu společnosti Gartner nás utvrzuje ve správnosti našeho zaměření na mobilní technologie v tomto neustále se rozvíjejícím odvětví. Věříme, že rozrůstající se nabídka možností našich produktů bude i nadále pomáhat našim zákazníkům udržet se na špičce,“ komentuje úspěch výkonný ředitel Zentity Abhishek Balaria.

Nejdůležitější poznatky vyplývající ze studie:

• Ředitelé IT v bankách a ostatní IT a obchodní lídři čelí intenzivnímu tlaku na zvyšování efektivity kanálů a snižování nákladů, ale zároveň se od nich očekává, že najdou cestu, jak poskytnout novou generaci digitálních služeb. Nicméně řada dodavatelů starších řešení pomalu reaguje na nové požadavky zákazníků.
  • Otevřené jednotné digitální bankovní platformy (Open unified digital banking platforms) vznikly právě pro řešení těchto požadavků, ale CIO a další IT lídři musí dělat složitá rozhodnutí, jaké řešení od širokého spektra poskytovatelů zvolit – někteří dodavatelé jsou v oblasti bankovnictví zkušení, řada dalších je ve finančních službách nováčky.

Tisková zpráva: Zenity