CZK/€ 25.425 -0,14%

CZK/CHF 26.703 -0,46%

25. 03. 2019

Subjekty:

Dětské spoření na penzi pomáhá

Penzijní společnost České pojišťovny (PSČP) si letos připomíná 25. výročí svého založení. Při této příležitosti přispívá částkou 25 Kč za každou uzavřenou smlouvu dětského penzijka Nadačnímu fondu pro rozvoj gynekologie a porodnictví Vita et Futura. PSČP se připojila k celosvětové humanitární iniciativě The Human Safety Net své mateřské skupiny Generali a v rámci ní podporuje aktivity v České republice pro zlepšení podmínek porodnictví.

„Spojení dětského penzijního spoření s podporou nadačního fondu zaměřeného na pomoc dětem na samotném startu života je pro nás logickou volbou. S ohledem na vysoké obchodní ambice PSČP jsem si jistý, že za letošní rok celkově přispějeme na tento projekt významnou částkou“, říká Marcel Homolka, generální ředitel a předseda představenstva Penzijní společnosti České pojišťovny.

Nadační fond Vita et Futura se zaměřuje na zlepšování podmínek porodnictví a péče o děti. Usiluje o to, aby se dařilo včas odhalovat nebezpečné náznaky nemocí u miminka před porodem a aby při porodu bylo k dispozici to nejmodernější vybavení. Jejím cílem je předcházet potížím, které mohou mít závažné následky nebo způsobit úmrtí. Dále podporuje poskytování té nejlepší poporodní péče na speciálních pracovištích pro extrémně nevyzrálé novorozence, zaměřuje se na vzdělávání lékařů, porodních asistentek či studentů medicíny.

Iniciativa The Human Safety Net je inspirována myšlenkou řetězové pomoci, při které ti, jimž tato organizace pomůže, mohou jednoho dne pomoci někomu dalšímu, a dát tak vznik řetězové reakci pozitivní změny, která se neomezeně šíří po celém světě. Všechny programy v rámci ní jsou zaměřeny na tři témata: rodiny s dětmi, které pochází z chudých poměrů, uprchlíci a jejich začlenění do pracovního procesu a novorozenci, kteří jsou při porodu ohroženi asfyxií a hrozí jim trvalé poškození mozku.