Sobota 25. listopadu. Svátek má Kateřina.

ČSOB a Tyfloservis, o.p.s podruhé společně v kuchyni

Banky ČSOB 14.09.2017 | 10:22 0 Komentářů

Ve středu 13. září otevřela obecně prospěšná společnost Tyfloservis ve svém středisku v Českých Budějovicích nově zrekonstruovanou cvičnou kuchyni pro nevidomé. Speciální zařízení kuchyně bude díky daru ČSOB sloužit osobám s těžkou vadou zraku jako unikátní prostor, kde si bezpečně a za pomoci odborných konzultantů osvojí praktické dovednosti nezbytné pro samostatné vaření.

Respekt k potřebám druhých a smysl pro lidskou důstojnost považuje ČSOB za celospolečensky důležité hodnoty, proto věnuje prostředky na projekty posilující samostatnost a soběstačnost. „S našimi klienty se prostřednictvím platební Karty dobré vůle již od roku 2014 podílíme na podpoře desítek nejrůznějších charitativních projektů. Jsem rád, že cvičná kuchyně pro nevidomé v Českých Budějovicích je po Ústí nad Labem už druhým projektem, na kterém participujeme s Tyfloservisem,“ říká Martin Kosobud, ředitel ČSOB Private Banking.

Projekt moderních cvičných kuchyní vznikl ve středisku Tyfloservisu v Karlových Varech v roce 2009 ve spolupráci s designérkou Veroniku Loušovou. Výsledkem byla nejen moderní kuchyň, ale také informační brožura „Cvičná kuchyň pro osoby se zrakovým postižením“ autorů Ladislavy Šporové a Mgr. Pavla Macháčka, která popisuje principy uplatněné v tomto prostoru.

Designérka Veronika Loušová na základě zkušenosti z Karlových Varů navrhla novou cvičnou kuchyni i pro středisko Tyfloservisu v Praze (2011), Hradci Králové (2014) a nově pro středisko v Českých Budějovicích (2016 – 2017). Nové kuchyně se realizují za přispění grantů, sponzorů a celé řady partnerů z nábytkářského odvětví. Obdobné kuchyně nejsou nikde jinde k vidění.