Neděle 19. září. Svátek má Zita.

ČSOB přináší novou službu k Premium Kartě, část z platby půjde na výcvik vodicích psů pro nevidomé

Banky ČSOB 15.04.2019 | 10:49 0 Komentářů

ČSOB se společností Mastercard doplnily ke kreditní Premium Kartě novou službu, která propojuje svět financí a dobročinnosti. Z každé provedené platby půjde 0,1 % na výchovu a výcvik vodicích psů pro nevidomé. Stejným dílem přispěje i ČSOB a Mastercard, čímž se příspěvek ztrojnásobí. Částka bude směřovat na účet Nadačního fondu Mathilda.

„Věříme ve svět, kde úspěšní pomáhají těm, kteří v životě moc štěstí neměli. Náklady na výcvik vodicího psa se pohybují mezi 250 000 až 300 000 korun, a i když většinu nákladů lze žádat od státu, platí to pouze u úspěšných výcviků. Proto jsme se rozhodli tuto aktivitu trochu rozhýbat. Čím více lidí se přidá, tím více může být vycvičených psů, kteří někomu zvýší samostatnost a podstatně změní život k lepšímu,“ říká Petr Hutla, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB.

Služba ČSOB Premium pro náročné klienty funguje od roku 2016 a je zdarma při splnění alespoň jedné z následujících podmínek: měsíční příjem minimálně 50 tisíc korun, úspory nejméně 1,5 milionu korun nebo hypoteční úvěr v objemu 3 miliony korun a více.