Sobota 17. dubna. Svátek má Rudolf.

ČSOB nově využívá také služeb agentury Standard & Poor‘s

Banky ČSOB 01.10.2014 | 15:18 0 Komentářů

Od 1. října 2014 využívá ČSOB služeb ratingové agentury Standard & Poor‘s.  Agentura hodnotí ČSOB na stupni A s negativním výhledem. Pozitivně vidí zejména stabilní pozici na českém bankovním trhu, silnou kapitálovou pozici a financováni prostřednictvím silné vkladové základny.

Ratingová agentura Standard & Poor‘s hodnotí i ČSOB Pojišťovnu, a proto má na skupinu stejně jako na náš bankopojišťovací model komplexní a detailní pohled. Tato agentura již několik let hodnotí i mateřskou společnost KBC Group.

Standard & Poor’s (S&P) je americká finanční společnost, která je součástí McGraw-Hill Financial, která publikuje finanční analýzy a výzkumy zejména v oblasti akcií a dluhopisů. Ratingová agentura S&P vydává rating úvěrů veřejných a soukromých společností. Díky více než 1 400 úvěrovým analytikům z 25 zemí světa a s více než 150 lety zkušeností z hodnocení úvěrových rizik nabízí S&P jedinečnou kombinaci globálního pokrytí a lokální pochopení. Patří do tzv. velké trojky ratingových agentur společně s agenturami Moody’s a Fitch Ratings.