CZK/€ 25.165 +0,04%

CZK/CHF 25.729 +0,16%

15. 02. 2012

Subjekty:

ČSOB Konzervativní fond je díky dobré diverzifikaci na svém maximu

„Dnešní doba si žádá zvýšenou rozvahu jak ze strany klientů, tak ze strany manažerů fondů. Díky správnému rozložení portfolia ČSOB Konzervativní fond přečkal pokles cen akcií ke konci minulého roku a dostal se na své nové maximum. Věříme, že si tento pozitivní trend fond udrží,“ říká Jan Barta, člen představenstva ČSOB Asset Management, a. s., investiční společnost.

ČSOB Konzervativní fond je vhodný především pro začínající konzervativní investory. Doporučovanou délkou investice jsou 2 až 3 roky. Cílem fondu je dosažení vyššího zhodnocení volných peněžních prostředku než na bankovních účtech a tradičních termínovaných vkladech. Bez starostí a nutností sledovaní vývoje kurzu jednotlivých cenných papíru tak získáte produkt, který aktivně spravuje Vaše peníze. Výhodami jsou nízká počáteční investice a nižší náklady. Fond je vhodný i pro pravidelné investování. Největší část portfolia (40 až 60 %) tvoří korunové dluhopisy, především pak české státní dluhopisy. Významnou část tvoří také nástroje peněžního trhu jako krátkodobé dluhopisy. Akciová část se na portfoliu podílí 0 % až 20 % a jedná se především o investice do významných světových firem.

Minulé výnosy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucích výnosů. Hodnota investice a příjem z ní mohou v průběhu investičního období kolísat. Návratnost investované částky není zaručena. Podrobné informace včetně informací o poplatcích a rizicích naleznete v prospektu fondu a ve zjednodušeném prospektu fondu dostupných v českém jazyce na stránkách www.csob.cz.