CZK/€ 24.315 -0,14%

05. 10. 2020

Subjekty:

ČSOB hledá zodpovědné klienty. Rozdává 1000 korun k penzijnímu spoření

Během koronavirové krize výrazně stoupl zájem o sjednání bankovních či pojišťovacích produktů online. Nejinak je tomu i u penzijního spoření, které si přes internet sjednávají nejvíce mladí lidé ve věku 25 až 34 let. Pokud si klient nyní sjedná smlouvu o doplňkovém penzijním spoření přes web nebo telefon s vlastním příspěvkem alespoň 500 Kč, pak získá odměnu ve výši 1 000 Kč, která mu bude při splnění podmínek připsána na sjednanou smlouvu. Tato akce trvá do konce roku.

„Podle našeho nedávného průzkumu jsou mladí lidé ve vnímání stáří velmi optimističtí a těší se, že budou moct cestovat, užívat si své koníčky nebo plnit své sny, na které dříve neměli čas. Ovšem jen malá část z nich si na toto období šetří. Proto jsme se rozhodli je ve spoření na stáří podpořit a nabízíme jim bonus ve výši 1 000 Kč ke každé nové smlouvě,“ říká Ladislav Rokos, obchodní ředitel Penzijní společnosti ČSOB.

Penzijní spoření je jedním z mála finančních produktů, u kterého může klient kdykoliv přerušit placení měsíčního příspěvku. Ten je možné navíc podle potřeb kdykoliv navýšit nebo naopak snížit. Sjednání penzijka je zdarma, naspořené peníze se dají vybrat předčasně již po 24 měsících spořící doby, avšak bez státních příspěvků, které se vrací zpět státu a s nutností dodanit případné daňové odpočty. Penzijko je také možné uzavřít i pro nezletilé dítě.